İyi beslenin dünya kurtulsun

Bilim insanları daha sağlıklı yeme alışkanlığının, en değerli doğal kaynak olan suyun daha az kullanılmasını sağladığını ortaya koydu.

İyi beslenin dünya kurtulsun

Son yapılan araştırmalara göre, daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, bir kişinin su tüketimini yüzde 55 oranında azaltabiliyor.

Bilim insanlarının araştırmasına göre vejetaryen olmanın çevreye büyük etkisi var. Çünkü sadece et tüketimini azaltmak bile yüzde 10’luk bir fayda sağlıyor. Nature Sustainability bilim dergisinde yayımlanan araştırma İngiltere, Fransa ve Almanya’yı kapsıyor.

Araştırmacılar, daha sağlıklı yeme alışkanlığının bizim için en değerli doğal kaynaklardan suyun daha az kullanılmasını sağladığını söylüyorlar.

ETLİ YA DA ETSİZ…

Avrupa Komisyonu’nun Ortak Araştırma Merkezi’nde görevli Dr. Davy Vanham ‘Ana mesaj tercihinize göre etli ya da etsiz (vejetaryen ya da peskateryan) daha sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmek. Bu aynı zamanda tükettiğiniz suyu ciddi oranda azaltıyor’ dedi. Buna göre, etin de tüketildiği sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek su tüketimini yüzde 11-35 azaltıyor.

Sağlıklı bir peskateryan beslenme (etin yerine balık ve baklagillerin yendiği, hayvansal yağlar yerine bitkisel yağların tüketildiği diyet) su tüketimini yüzde 33-35 azaltıyor. Sağlıklı bir vejeteryan beslenme (balık, et ve hayvansal yağların tüketilmediği diyet) ise su tüketimini yüzde 35-55 düşürüyor.

Araştırmadaki sonuçlar ülkeler arasında benzerlik gösteriyor. Avrupa’daki insanlar daha fazla kırmızı et, şeker ve yağ yemeye meyilli ve yeterince mevye ve sebze yemiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X