İYİ Parti seçime girebilecek mi? Akşener’in B planı ne?

Bahçeli’nin erken seçim çağrısının hemen ardından, kulislerde ortaya atılan ilk iddialardan biri, bu çıkışın YSK’nın “seçime katılma yeterliliği taşıyan partiler” listesinde yer almayan İYİ Parti’yi ‘seçimlere sokmama hamlesi’ olduğu yönündeydi…

İYİ Parti seçime girebilecek mi? Akşener’in B planı ne?

Siyasi Partiler Yasası’na göre bir siyasi partinin genel seçimlere katılabilmesi için en az illerin yarısında örgütlenmesi, olağan kongresini seçimlerden en az 6 ay önce yapmış olması veya Meclis’te grubu olma koşulu bulunuyor.

‘Gerekli hukuki koşulları sağlamıyor’ iddiası

Aralık 2017’de, kurucu üyelerle Olağan Kurultayı’nı yapan İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu listesinde yer almaması “gerekli hukuki koşulları sağlamadığı” yorumlarına neden oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi parti kurarken, temel hedefinin cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı olduğu biliniyor.

Akşener’in B planı…

Cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden ilk isim de Akşener oldu.

İYİ Parti’nin seçime sokulmaması olasılığına karşı Akşener’in “yedek planlarını” devreye sokacağına dikkat çekiliyor.

Bu kapsamda Akşener’in, parlamentoda grubu olmadığı için, 100 bin seçmenin imzasıyla Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmesi hedefleniyor. İYİ Parti’li adayların ise Demokrat Parti, Saadet Partisi ve hatta ilerleyen süreçte varılacak uzlaşmalar doğrultusunda CHP listelerinden bile aday gösterilebileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X