İznik, Büyükşehir ile nefes alıyor

Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazanması amacıyla her ilçeye parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, İznik Gölü kenarındaki Çakırca Mahallesi’nde de bin 500 metrekarelik parkı hizmete açtı.

İznik, Büyükşehir ile nefes alıyor

Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçeleri de sosyal donatı alanları ile buluşturmaya devam ediyor. Mart 2017’de çalışmaları başlayan bin 500 metrekarelik İznik Çakırca Parkı da düzenlenen törenle kullanıma sunuldu.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, evrensel bir miras olan İznik’in doğal güzellikleriyle insanlığa kültürel bir peyzaj alanı sunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede çok sayıda çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, İznik Gölü gibi doğal güzelliğin kenarında yer alan Çakırca Mahallesi’nin de Büyükşehir yatırımlarından nasibini aldığını ifade ederek, bin 500 metrekarelik Çakırca Parkı’nın üst yapı çalışmaları kapsamında köy kahvehanesinin, aydınlatma direklerinin ve peyzaj düzenlemesinin tamamlandığını dile getirdi. Başkan Aktaş, “İznik, sadece Türkiye’ye değil bütün insanlığa kalmış evrensel bir mirastır. Milattan önce 2500 yıllarına kadar uzanan bir yerleşim tarihi var.

Bitinya Krallığı’na başkentlik yapmıştır. Roma İmparatorluğu’nun en önemli kentleri arasında yer almıştır. Osmanlılar tarafından fethedilinceye kadar 4 imparatorun taç giydiği bir şehir olmuştur. İznik, bağrında taşıdığı tarihi miras yoğunluğu, doğal güzellikleri, tarım ve kırsal hayatı ile Bursamızın önemli ilçelerinden biridir.

Her ilçemizin ayrı önemi var. Ancak İznik, bunlar arasında farklı bir değere sahiptir. Sadece İznik’e gelen turistleri ağırlarken, başımız döner. Burası müthiş bir alt yapıyı bünyesinde barındırıyor” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak İznik’te birçok çalışmayı yürüttüklerini aktaran Başkan Aktaş, toplam maliyeti 3 milyon TL’yi bulan parkta yapılanları anlattı.

Başkan Aktaş, “İmalatlar arasında 144 ve 220 metrekarelik 2 adet balıkçı restoranı, 70 metrekarelik balıkçı kahvehanesi, 12 metrekarelik balık havuzu, 6 adet kamelya, 70 araçlık otopark, 154 metrekarelik çocuk oyun alanı, 100 metrekarelik spor alanı, 7 bin metrekarelik yeşil alan, bin 500 metrekarelik halı saha, WC, büfe, yürüyüş yolları bulunuyor.

Ayrıca Çakırca Mahallesi’ndeki camide bakım onarım, çevre düzeni, altyapı ile ilgili de önemli çalışmalar yapıldı. Mahalle Konağı, düğün salonu çalışmaları sürüyor. İnşallah Çakırca, Büyükşehir’in gücünü hissetmeye devam edecek. 1058 mahallemizde dokunmadığımız nokta yok. Parkımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla yola koyulduklarını, insan hayatını kolaylaştırmak için mücadele ettiklerini belirtti. Tek sevdalarının millet olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Milletimizin ve Türkiye’nin büyük hedeflere güçlü bir ülke olarak ulaşması en büyük arzumuzdur.

Bu uğurda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gayretini gördükçe, bizlerin çabasının az olduğunu fark ediyoruz. Sürekli milletiyle meşgul olan bir cumhurbaşkanına sahibiz” şeklinde konuştu. 
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da yaptığı konuşmada, yerel ve ulusalda oluşan güçlü yapıyla ‘Yapılamaz’ denilen birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini söyledi. 

Çakırca Mahalle Muhtarı Zeki Bayrak, mahallelerinin Büyükşehir Belediyesi ile güzelleştiğini söyledi. Sahilin de yatırımlardan nasibine düşeni aldığını kaydeden Bayrak, hizmeti geçen herkese teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından Muhtar Bayrak, günün anısına Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Başkan Aktaş’a İznik çinisi hediye etti. Kurdele kesimiyle park hizmete açıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X