İznik Çinisi’ne destek vereceğiz

İznik çinisinin, dünyanın yakından tanıdığı bir sanat olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük,  çini sanatının daha da ilerlemesi için Valilik ve BEBKA projeleriyle destek vereceklerini söyledi. 

İznik Çinisi’ne destek vereceğiz

HAYRİ ŞEN

Vali İzzettin Küçük, İznik’e gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde İznik Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete açılan yeni hizmet binası ile Gençlik ve Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Osman Sargın’dan bina ve tesisler hakkında bilgi aldı. 

Vali İzzettin Küçük ilçede İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı’nda da incelemelerde bulundu. Vakıf kurucularından Prof. Dr. Işıl Akbaygil, Vali İzzettin Küçük’e çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzzettin Küçük, Akbaygil ile birlikte İznik Çinisi’nin yapılış aşamalarını tek tek gezerek inceledi. Vali İzzettin Küçük daha sonra çalışanlar ile birlikte çini boyadı. 

DÜNYA TANIYOR…

İznik çinisinin dünyanın yakından tanıdığı bir sanat olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, ‘Çini insanın gönlünü çalan bir sanat dalı. İznik Çinisi bizim yüzyıllardır en köklü, yaygın ve bir o kadar dünyayı kendisine hayran bırakan el sanatlarımızdan bir tanesi. Her safhası ince bir işçilik ve uzun bir mesai gerektiren İznik Çinisi dünyanın her yanında kendi ismiyle tanınıyor. Dünyada Kudüs dahil pek çok tarihi mekanda İznik çinisini görmek mümkün. Bu Vakıf çini konusunda büyük bir aşama kaydetmiş durumda. Birçok sanat eseri geçmişte kalıp önemini yitirirken, İznik çinisi geçmişten günümüze her daim talep gören bir sanat olarak dikkat çekiyor. Çini sanatının daha da ilerlemesi için Valilik olarak BEBKA projeleriyle destek vereceğiz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X