İznik Göl’ü sahilinde çalışmalar başlıyor

Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği İznik Göl’ü sahil düzenleme çalışmaları başlıyor. Çalışmaların 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İznik Göl’ü sahilinde çalışmalar başlıyor

HAYRİ ŞEN

İznik Gölü sahil kesiminde Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirecek olan sahil düzenleme projesi çalışmaları başladı.

 

İznik sahil şeridinde planlanan çalışmaları şantiye alnında yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, planlanan kaldırım taşı, bordür çalışmaları ve diğer çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. 

Belediye Başkanı Osman Sargın 3,8 kilometrelik sahil bandını kapsayacak projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyükşehir tarafından projelendirilen sahil projesi içerisinde 2 restoran, 2 mini mescit, 14 büfe, 4 iskele ve 4 adet tuvalet mevcut. İhale süresi iki yıl ama, müteahhit firmaya belediyeden de destek vererek 2017 yılı sonunda projeyi tamamlayacağımızı tahmin ediyorum” dedi. 

İLÇEYE DEĞER KATACAK

Projede kesinlikle hiçbir ağacın kesilmeyeceğini, buna karşın ağaç sayısında artış olacağını ve yeşil alanların korunacağını ifade eden Belediye Başkanı Osman Sargın, “Kırandere bölgesinden Karayolları tesislerine kadar toplam 119 bin metrekarelik proje alanında mevcut yol kaldırılarak yürüyüş yolları, bisiklet yolları, otopark alanları, eğlence alanları ile bir turizm merkezi olan İznik’in ihtiyaçlarına cevap verecek ve günümüz şartlarına uygun nitelikte kıyı yapıları ve kentsel donatılar ile İznik’e yakışır bir değer daha katacağız” ifadelerine yer verdi.

Proje maliyeti tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan projenin 16,5 milyon TL ihale bedeli bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X