İznik Gölü’nde balıkçı beklentiyi karşılayamadı

Akarsu ve göllerde 15 Mart’tan itibaren üç ay süreyle gümüş balığı dışındaki türler için başlatılan av yasağı 15 Haziran’da sona ererken, yağışlı geçen hava koşullarının İznik Gölü’ndeki balık avını olumsuz etkilediği belirtildi.

İznik Gölü’nde balıkçı beklentiyi karşılayamadı

NEVZAT OKUMUŞ

Akarsu ve göllerde 15 Mart’ta başlayan av yasağı 15 Haziran tarihi itibarıyla sına ererken balıkçıların geçen sezon beklediğini bulamadığı belirtildi. 

İznik Gölü’nde faaliyet gösteren 230 dolayındaki göl balıkçısı, 15 Haziran’a kadar geçen üç aylık sürede yıl boyu avlanabilen gümüş balığı dışındaki, sazan (sarı balık), yayın, İsrail sazanı, ak balık (tatlı su kefali), levket, gördek, ilik ve kızılkanat türü balıkları avlayamadı. 

Avlanma döneminin 2019 yılının 15 Mart tarihine kadar süreceğini ifade eden Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zelkif Bektaş, “2017 yılı Ağustos ayında yapılan avlak ihalesinde kotamız 200 ton balıktı.

Bugüne kadar ancak 87 ton balık avlayabildik. İhale bedeli olarak ödediğimiz 24 bin liranın büyük bölümü bu nedenle yanmış olacak. Son yağışlar ve havaların serin gitmesi avlanmayı büyük ölçüde olumsuz etkiledi. İstediğimiz balık miktarını bulamadık” dedi.

Ağustos ayında İznik Gölü için yeniden avlak sahalarına yönelik ihale açılacağını belirten Bektaş, ağustos ayında havaların iyice ısınacak olması nedeniyle özellikle gümüş balığı avlama şanslarının olduğunu söyledi.

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zelkif Bektaş, “Şu sıralarda tutabildiğimiz levket dediğimiz akbalığın küçük türünü iç piyasada tüketiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X