İznik’te kurtuluş coşkusu

İznik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenle kutlandı.

İznik’te kurtuluş coşkusu

Tören İznik Kaymakam V. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Osman Sargın’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programına İznik Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Osman Sargın, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Osman Sargın, “Bugün İznik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü. Ülkemiz Birinci Dünya Savaşı sonrasında büyük bir işgale maruz kalmış, Gazi Mustafa Kemal bu aziz millet ile birlikte bu topraklarda milletin iradesini, istiklalini ve istikbalini korumak için başlattığı mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuş ve kadim medeniyetimizin yeni devleti Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde kurulmuştur. İznikimizin kurtuluş gününü kutluyorum” dedi.

Törende öğrenciler İznik ile ilgili şiirler okurken, halk oyunları gösterileri ile tören sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X