Jandarmanın kanı yerde kalmadı

Mardin Dargeçit’te 9 Aralık’ta etkisiz hale getirilen teröristler “Rubar” kod adlı Baysal ve “Rojger” kod adlı Acar’ın, beş jandarma personelinin şehit edilmesinin failleri oldukları belirlendi.

Jandarmanın kanı yerde kalmadı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 9 Aralık’ta etkisiz hale getirilen teröristler “Rubar” kod adlı Bahoz Baysal ve “Rojger” kod adlı Şahin Acar’ın, farklı tarihlerdeki saldırılarda beş jandarma personelinin şehit edilmesinin failleri oldukları belirlendi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin Dargeçit’te 9 Aralık’taki operasyonda etkisiz hale getirilen iki PKK’lı teröristin “Rubar” kod adlı Bahoz Baysal ve “Rojger” kod adlı Şahin Acar olduğu belirlendi.

Bahoz Baysal ve Şahin Acar isimli teröristlerin, 2 Eylül 2016’da Dargeçit Dibekli üs bölgesine yapılan ve dört jandarma personelinin şehit edildiği saldırı ile 15 Ekim 2016’da Dargeçit Kuşluca mevkisinde bir iş makinesinin yakılması, 2 Mayıs 2017’de Dargeçit Kısmetli Mahallesi’nde bir sivilin tehdit edilerek aracının yakılması, 7 Haziran 2017’de Dargeçit Kısmetli Mahallesi’nde güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında Jandarma Uzman Çavuş Hikmet Zengin’in şehit edilmesi ve 17 Ekim 2017’de Dargeçit Beğendi Mahallesi’nde ikamet eden bir kişinin kısa süreli kaçırılarak sorgulanması olaylarının failleri oldukları belirlendi.

Teröristlere ait iki kalaşnikof tüfek, dokuz şarjör, 270 fişek, bir tabanca ve şarjör, 10 anti tank roketatar mühimmatı, 42 antipersonel mühimmatı, 19 sevk fişeği, 15 tabanca mermisi, üç el bombası, bir gece görüş dürbünü, ik gündüz görüş dürbünü, bir ses kayıt cihazı, üç el telsizi, iki hücum yeleği, iki uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi ile bir miktar para ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X