Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kaçak bölümleri yıkılacak Baroevi’nin süresi de bitti!

 

Şikayet bir vatandaştan geldi… Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescilli olan ve Bursa Barosu’nun sosyal tesis olarak kullandığı Heykel’in arkasındaki binada onaylanan projeye aykırı eklentiler yapıldığı iddia ediliyordu.

Koruma Kurulu, inceleme sonucu projeye aykırı bölümler eklendiğini tespit etti. Bunun üzerine, eklentilerin yıkılarak binanın aslına uygun hale getirilmesi, sorumlular hakkında da soruşturma başlatılması kararı aldı.

Biz de…

Başka bir konunun araştırmasını yaparken karşımıza çıkan Baroevi krizini, haber değeri olduğu için bu sütunlardan dün duyurduk.

Çünkü…

Son yıllarda kent hukuku adına çeşitli konularda davalar açan ya da açılmış davalara müdahil olan Bursa Barosu’nun kendi sosyal tesisinde kaçak eklenti ortaya çıkması çarpıcıydı.

Gün boyu yaşanan gelişmeler arasında, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 30 Aralık 2016 tarihli toplantıda aldığı 6535 sayılı kararın gereğinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ edildiğini öğrendik.

Buradaki kritik konulardan biri de şu:

Uzun yıllar Adliye ek binası olarak kullanılan ve Küçük Adliye adıyla anılan bina aslında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait.

Bina…

10 yıl önce yap-işlet-devret benzeri bir yöntemle restore edilip kullanılması için 10 yıllığına Bursa Barosu’na tahsis edilmiş.

Nitekim…

Bundan sonra ne olacağını sorduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şunu açıkladı:

“Bina 2006 yılında Baro’ya 10 yıllığına tahsis edilmiş. O süre de aralık ayı sonunda bitti.”

Gerçi…

Sürenin sona ermesinden sonra ne yapılacağına dair Altepe’nin ağzından bir şey çıkmadı, fakat tescilli yapıya kaçak eklenti yapıldığının bizzat Koruma Kurulu tarafından tespit edilmesinden Büyükşehir yönetiminin de rahatsız olduğu izlenimi edindik.

Dahası…

Yaptığımız konuşmalardan tahsisin yenilenmeyeceği anlamını çıkardık.

 

Eve ulaşan doğru siyaset için AK Parti’de kadınlar atakta

 

Yerel seçimlere gidilen süreçte AK Parti’nin Mudanya’da aday adayıydı. Fakat Karacabey’den Belediye Meclisi Üyesi seçildi, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi, Karacabey’de İmar Komisyonu Başkanlığı’nı da üstlendi.

Temmuzdan beri de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Mimar Gülten Kapıcıoğlu siyasette yükü ağır olanlardan biri.

Üstelik…

Göreve gelir gelmez 15 Temmuz’daki darbe girişimi yaşadı. Çeşitli nedenlerle boşalan Osmangazi, Yenişehir, Karacabey, Gemlik, Nilüfer kadın kollarının yeniden oluşturulmaları sürecini ise tamamladı.

Başkanvekili Dilşad Kafadar, Teşkilat Başkanı Arzu Uray, Tanıtım Medya Başkanı Ayşegül Seyran ile birlikte ziyaretimize geldiğinde kadın siyasetini üzerine sohbet ettik.

Özellikle…

Kadınların siyasete etkisini AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu şöyle görüyor:

“Erkekler bir yere kadar gidiyor, ama her yere giremiyorlar. Oysa kadınlar her eve girebiliyor. Üstelik en etkili araç olan aileye ulaşıyoruz.”

Bu noktada…

AK Parti’deki kadınların ev siyaseti uygulamasını artık diğer partilerin de yaptığını anımsatınca “Fakat biz sahada diğer partileri pek göremiyoruz” dedi ve şu analizi yaptı:

“Siyaset insana dokunma ve sorun çözme sanatı. AK Parti’yi diğer partilerden ayıran en önemli özellikse, siyaset anlayışını millet üzerine kurması. Onun için her yere gitmeye çalışıyoruz.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Doğru siyaset yapabilmek için gerçeği bulmak gerekiyor. Yaptığımız gezilerin en büyük faydası da bu. Biz fotoğrafı görüyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Partimizde kadınların yeri çok önemli.”

 

Kadın sandık görevlilerinde revizyon

 

Sohbetimiz sırasında, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu kısa mesafeli bir başka çalışmadan söz etti.

Söze…

“Aslında tüm sandıklarda görevlilerimiz var, fakat bunları revize edip sandık görevlilerimizi yeniden oluşturuyoruz” diye başlayıp şunu söyledi:

“Yaptığımız çalışmalarla ve revizyonlarla partimizi canlı tutuyoruz. Kadın teşkilatlarımızı da dinamik hale getiriyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Kadın Kolları olarak referanduma hazırız.”

 

 

Pazarcılarla belediyelerin davalarına kurucu başkan yorumu

 

Aslında… Ziyaretimize Bursa 15 Temmuz Demokrasi Derneği Başkanı olarak geldi. Fakat sohbet, kurucusu olduğu Bursa Pazarcılar Odası ile belediyeler arasında açılan davalara yoğunlaştı.

2002’de kurucusu olduğu Pazarcılar Odası’ndan 2005’te ayrılan Mehmet Çakman şu anda kısa adı Burpak olan Bursa Pazaryerleri Pazarcılar İşletme Kooperatifi Başkanı olarak yeni bir yapı oluşturdu.

Söylediği şu:

“Osmangazi Belediye Darmstadt Caddesi ve Çiftehavuzlar’da çok modern kapalı pazaryerleri yaptı. Gemlik Belediyesi de süper bir kapalı pazaryeri yaptı. Hepsi de AVM kalitesinde.”

Şuna işaret etti:

“Kurucusu olduğum Pazarcılar Odası, 2 belediyeye de dava açıp işgaliye dışındaki katkı paylarının iadesini sağladı.”

Sonra da şunu sordu:

“Fakat Yıldırım Belediyesi’nin Millet Mahallesi’ndeki sokak pazarına pazarcıların2 bin 750 lira ödeyerek başvurmaları için çağrı yapıyor. Ben de merak ediyorum, Yıldırım’ın farkı ne?”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X