Kadına şiddete karşı tek ses

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü nedeniyle Bursa’daki kadın kuruluşları, siyasi partilerin kadın kolları sokaktaydı.

Kadına şiddete karşı tek ses

AYKUT GÜNGÖR-ASLIHAN GÜNGÖR

Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı  Gülten Kapıcıoğlu, “Kadın ve şiddetin birlikte anılması artık farkındalık oluşturmaktan ziyade toplumun geleceği açısından olumsuz bir duruma neden olmaktadır. Öncelikli olarak her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı vardır. Ancak ekranlarda gördüğümüz şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı düşüncesiyle hareket etmenin vakti gelmiştir” dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar ellerindeki kırmızı karanfilleri “şiddete hayır” diyerek yoldan geçen erkeklere dağıttı.

YEŞİM’DE KADIN ÇALIŞANLARA BROŞÜR

​Yeşim Tekstil, Kadına Yönelik Şiddete Karşı  Mücadele Günü kapsamında fabrika çıkışında, çalışanlara broşür dağıtarak, konuya dikkat çekti. Broşürlerde, toplumsal cinsiyet, şiddetin çeşitleri, kadının şiddet gördüğünde nerelere başvuracağı ile ilgili bilgiler içeriyor. Yeşim Akademi Yöneticisi Özlem Şenkoyuncu konu ile ilgili verdiği bilgide, bin 500 çalışana, hazırladıkları broşürleri dağıttıklarını söyledi. “Kadının adının geçtiği her çalışmada biz de varız” diyen Şenkoyuncu, Turuncu Aktivizm mücadelesine destek olduklarını vurguladı. Şenkoyuncu bu kapsamda 10 Aralık tarihine kadar kadar yapacakları çeşitli çalışmalarla farkındalık yaratmaya çalışacaklarını kaydetti.

CİNSİYETÇİ YAŞAM TARZINI REDDEDİYORUZ”

CHP  İl Kadın Kolları da Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Birinç, kadına yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çekerek, “Tüm kuralların erkekler tarafından koyulduğu dünyamızda kadın olmak çok zor. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, iyinin kötüye galip geleceğinden hiç şüphemiz yok. Yeter ki ümidimizi yitirmeyelim ve tek bir yürek olalım. Bilsinler ki kadın hareketi mühürlenemez. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, topluma ve bizlere dayatılmak istenilen gerici, cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz. Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza sokaklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak, kadın cinayetlerine, tacize tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

NİLÜFER’DE RENKLİ YÜRÜYÜŞ

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi de, kadına yönelik şiddetin son bulması ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla yürüyüş düzenledi. “Sus Sus Nereye Kadar?” sloganıyla gerçekleşen yürüyüşte kadınlar, hep bir ağızdan “Şiddete boyun eğmeyeceğiz” dediler.  FSM Bulvarı’ndaki Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayan ve çok sayıda kadının katılım gösterdiği yürüyüşte, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri, Nilüfer Belediyesi’nin kadın çalışanları, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de yer aldı.   Ellerinde “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar vardır, öz savunma haktır”, “Yemek kimin umrunda, dünya benim omzumda” yazılı dövizler taşıyan grup sloganlar eşliğinde Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X