Kadına yönelik şiddete savaş açtı

Türkiye’de şiddete maruz kalan 16 milyon kadının sesini duyurmak için harekete geçen Kerem Bursin, sorunun çözümü için erkeklere de görev düştüğünü söyledi.

Kadına yönelik şiddete savaş açtı

ÇOĞU SESSİZ KALIYOR

Serenay Sarıkaya ile birlikteliğini noktalayan ünlü oyuncu Kerem Bürsin, son dönemde kadına şiddet konusunda dikkat çeken adımlar atıyor. Türkiye’de kadınların yüzde 40’ının hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kaldığını belirten Bursin, ‘Şiddete maruz kalan kadınların yüzde 88’i sessiz kalıyor, sessiz kalmamaları için hepimizin bunu paylaşabilecekleri ve destek isteyebilecekleri bir ortam yaratmamız gerekiyor’ dedi.

KARŞI DURMAMIZ GEREKLİ

Toplumdaki kadına yönelik şiddeti normalleştiren değerlerin artık değişmesi gerektiğini savunan Kerem Bursin, bu konuda kadınlar kadar erkeklerin de sesinin yükselmesi gerektiğini savundu. Bursin, ‘Haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalıyız. Kadınlara karşı yapılan bu haksızlığa neden olan öğretileri yıkıp cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmamız gerektiğine inanıyorum’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X