Kadının Güçlendirilmesi Platformu’na yoğun ilgi

Geçtiğimiz kasım ayında Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Yeşim Tekstil liderliğinde organize edilen toplantı sonrasında oluşturulan İş Dünyasında Kadının Güçlendirilmesi Platformu’nun ilk toplantısı, BUSİAD ev sahipliğinde gerçekleşt

Kadının Güçlendirilmesi Platformu’na yoğun ilgi

Toplantıda, Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan ve olmayı planlayan firmaların temsilcileri hazır bulundu. BUSİAD Başkanı Günal Baylan burada yaptığı konuşmada, “Platforma gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Birliktelik çerçevesinde yürütülecek projelerle farkındalık yaratarak Bursa’da bu platformun daha da güçlendirilmesi adına gereken çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

BURSA’NIN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın da, “Siyaset, çalışma yaşamı, eğitim ve sağlık alanında kadınların sadece sayısal olarak varlıklarının arttırılması değil, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliği temelli dönüşüm yönünde bir çağrı olarak okunmalıdır diyerek başlattığımız platform davetimize çok fazla talep oldu. Bugün Bursa’nın gücünü tekrar görmüş olduk” diye konuştu.

KELEBEK ETKİSİ ŞEKLİNDE YAYILACAK

BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, Bursa’da güçlenen bu hareketin diğer şehirlere de örnek olacağını dile getirerek, ”Bir kelebek etkisi şeklinde yayılacak. Ülke çapında çok sayıda özel firma ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda çalışmaları var. Böyle bakıldığında 2017’de kadının güçlendirilmesi çalışmalarının ivme kazanacağı bir yıl olacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

SLOGAN VE LOGO

Toplantıda platformun vizyonu, vermek istediği mesajı, sloganı ve logosu gibi gündem maddeleri üzerinde de durularak ilgili aksiyonlar değerlendirildi.

WEP’s imzacısı olarak platforma davet edilen firmalar da şu şekilde sıralandı: 

“Akademika Ambalaj, Akteks, Borusan, Bosch, Coats, Coşkunöz Holding, Elemeği, Eker, Evinoks, Gökçelik, İnoksan, Marigold Otel, May Tohum, Plaza Tur, Prysmian Group, Renault, Rollmech, Seger, TOFAŞ, Valeo ve Yeşim Tekstil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X