Kadınlar mantar üretimine başlıyor

Kadınların sosyal, kültürel, toplumsal ve ekonomik yaşamda aktif rol almalarını ve her alanda üretmelerini sağlayan çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamdaki eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi.

Kadınlar mantar üretimine başlıyor

Nilüfer Halk Eğitim Merkezi ve Ertuğrul Mahallesi Kadın Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen “Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi” 192 saatlik eğitimin ardından tamamlandı. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamlayan 14 kadın kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Mahmut Bayram, Ertuğrul Mahallesi Kadın Derneği Başkanı Saadet Gönülsüz ile kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, üretimin önemine dikkat çekti. 

Üreten toplumun geleceğe güvenle bakabilen bir toplum olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Üretimden yana tavır koyan toplumların belirli bir refah seviyesine ulaştığını görüyoruz. Bunu başaran toplumlar, geleceğe güvenle bakan toplumlardır. Bunun için üretici olmak ve üretenleri desteklemek zorundayız. Nilüfer Belediyesi olarak bu anlayışla yıllardır kırsal alanlardaki üretimi destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Bu konuda teşvik etmek amaçlı kadın derneklerinin kurulmasına öncülük ettik ve onlara her zaman destek olduk. Kadınlar, üretimin içinde mutlaka var olmalı. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X