Kadınlardan ‘taciz’ tepkisi

Bursaray Altınşehir İstasyonu çıkışındaki yolda,  kız yurdunda kalan öğrencilerin yaşadığı tacizlere tepki göstermek amacıyla Nilüfer Kent Konseyi basın açıklaması düzenledi.

Kadınlardan ‘taciz’ tepkisi

‘Acil önlem’ çağrısı yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş,  Altınşehir İstasyonu çıkışındaki yolda, uzun zamandır kadınlara yönelik  taciz olayının yaşandığını hatırlattı. Kadın dernekleri, mahalle muhtarları, çevredeki vatandaşlar ve kız yurdu öğrencilerinin de katıldığı açıklamada konuşan Binbaş, “Bu bölgede bulunan Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerine yönelik taciz, yurt açıldığı günden bu yana sürüyor. Burada çok kişi tacize uğradı ve ifade verdi.  Öğrenciler, emniyete şikayetlerini ilettikleri halde gerekli tedbirler hemen alınmadı. En son kasım ayında yaşanan tacizin kamera görüntülerinin sosyal medyada yer alması sonrası tacizci gözaltına alınarak tutuklandı. Önceki gün görülen duruşmada sanık yalnızca 2 bin lira para cezası ile salıverildi. Çözüm için Altınşehir İstasyonu önüne ring araç seferleri düzenlenmesini, istasyonun yanında bulunan boş arsanın ve yaya kaldırımının yeteri kadar aydınlatılmasını, kamera sistemi kurulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X