Kadınların birçoğu erkeklerde bu özelliği arıyor

Yeni yapılan araştırmalar, kadınların karşı cinslerinde bulduğu en çekici ve cazibeli bulduğu fiziksel özelliği ortaya koyuyor.

Kadınların birçoğu erkeklerde bu özelliği arıyor

Geniş ve kuvvetli omuzları olan erkekler, kadınların başlıca tercih ettiği erkek modeli arasında.

thor-topless-jpg.jpg

Bilimsel çalışmaların yer aldığı bir dergi olan “Royal Society”nin yayımlamış olduğu bir araştırma için, 150 kadına vücutlarını sergileyen erkeklerin fotoğrafları gösteriliyor ve kadınların bu fotoğrafları, çekicilik ve cazibeye bakarak oylamaları isteniyor. Ayrıca, araştırmacılar fotoğraflardaki erkeklerin yüzlerini kapatıyor bu sayede kadınlar yalnızca vücutlarını göz önünde bulundurarak modelleri oylayabiliyorlar.

Araştırma sonucunda, oylama yapan kadınların tümünün, erkek modellerin cazibesini ve çekiciliğini ne kadar kaslı, uzun ve güçlü göründüklerini göz önünde bulundurarak belirledikleri ortaya çıkıyor.

Daha istatistiksel bir açıklama getirirsek, güçlü görüntüyü en çekici bulan kadınlar bu oranın %70’ini oluşturuyor.

Kadınların erkeklerde aradığı fiziksel özellikler; geniş omuzlar ve fit bir görüntüyle birlikte daha çok üst güçlü görünen bir üst beden. Kadınlar aynı zamanda, kendilerini hem fiziksel hem mecazi anlamda kaldırabilecek erkekleri daha çekici buluyor.

Peki Neden Kadınlar Güçlü Görünen Erkekleri Tercih Ediyor?

buth0yuiiae9q8p.jpg
 

Bunun tamamen, estetik algı ve gösterişe olan ilgiyle sınırlı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Aslında kadınların varoluş tarihinden beri ve atalarımıza dayanan bir geçmişi olan “Partner Seçim ve Tercihleri” , kadınları bu konuda doğrudan etkileyen bir olgu.

‘Bir erkek fiziksel olarak ne kadar fit ve kuvvetliyse, bir kavgada veya savaşta galip gelme olanağı o kadar fazladır.’ algısı yerleşmiştir zihinlere aslında. Halbuki, bir erkeğin kavgaya eğilimli görünmesinin kadınlara çekici gelmesi ne kadar normal?

Bu bilimsel araştırmada yer alan Dr. Sell, bir erkeğin kilosunun ve boy uzunluğunun, kadınların zihninde, o erkeğin sağlıklı olduğu, boy uzunluğunun avantajlarının olduğu, avlanma, savunma ve savaş ve dövüş becerilerinin iyi olduğu algısını yarattığını açıklıyor.

Evrim psikolojisi alanında yapılan çalışmalar gösteriyor ki, kadınlar partner seçimlerinde, partnerlerinin gen kalitesine ve gelecekte dünyaya getireceği çocuğa geçmesini istediği kalıtsal bazı özellikleri dikkate alıyor.

Önceki çağlarda da kadınlar, hem erkeklerin gen kalitesini hem de sperm kalitesini dikkate alıyordu.

Dolayısıyla, hala atalarımızdan geçen özellikleri taşıdığımızı varsayarak diyebiliriz ki, günümüzdeki modern kadınların da, partner seçme mekanizmaları hala erkeklerin dövüş becerilerine ve genel gücüne yönelik çalışıyor olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X