Kahraman: ‘Bursa vakıf ve medeniyet şehri’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye’nin yükselişe geçtiği dönemlerde sürekli önüne engeller çıkarıldığını belirterek, birlik olmanın önemine vurgu yaptı.

Kahraman: ‘Bursa vakıf ve medeniyet şehri’

DERYA DEMİR

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yenilenen 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi açılışına katıldı.

Kahraman ve Çavuşoğlu, Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin açılışını da yaptı. Törende konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Tarihi bir mekandayız. Tarihimizle iç içe, Osmanlı’nın merkezindeyiz. Tarihimize sahip çıkacağız. Taklitçi olmayacağız, biz olacağız” dedi.

‘KAVGALARA ÜZÜLÜYORUM’

“Toplum kendi özdeğerlerine dönerek yenilenmeli, huzur ve kardeşlik içinde yürümeliyiz” diyen TBMM Başkanı Kahraman, “Türkiye’de satılmış çok azdır, aldatılmış çoktur. Bu konuşarak giderilir. Meclis’te kavgalar oluyor üzülüyorum, kavga değil fikir beyanı mikrofondur. Fikrin Kırkpınarı burasıdır, diyalog konuşmaz sözler konuşur” dedi.

‘TÜRKİYE YOK OLACAKTI’

15 Temmuz sürecine de değinen TBMM Başkanı Kahraman, “Türkiye ne zaman yükselse bir mani çıkardılar. O niye çıkar, biz olmayalım diye çıkar. Sonuncusu 15 Temmuz’du. 15 Temmuz başarılı olsaydı sadece idare değişmeyecek Türkiye yok olacaktı. Hangi partiden olursa olsun meydanlar doldu. Milletimiz habersiz değil, Recep Tayyip Erdoğan’a inanıyor. Büyük bir tehlikeyi atlattık.

Bir vatan hainliği hadisesini halletmiş ve çözmüş olduk. Birlik Vakfı’nın kuruluş amacı da bu. Gençlerimizi geleceğe yetiştirmemiz lazım” diye konuştu.

‘BURSA VAKIF VE MEDENİYET ŞEHRİDİR’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Bursa’nın vakıf ve medeniyet şehri olduğunu ifade ederek, şunları kaydettti:

“Medeniyetimiz için özellikle ifade edilen çok güzel terim vardır, vakıf medeniyeti. Vakıf Allah rızası için iyilik yapmaktır. Geçmişte sosyal hayatın tamamı belediyecilik hizmetinin de kamu hizmeti olarak vakıf eliyle yürütüldüğü bir medeniyet bizimkisi. Baktığınız zaman hayatın bütün alanını kuşatan vakıflardır.

Bugün işte bu vakıf medeniyetinin çocukları olarak dünyada birçok mağduriyetin yaşandığı yere bu medeniyetin eliyle ulaşan bizler ve vakıf kültürü. 5 bin adet vakıf eseri yeniden ihya edildi. Bugün 15 bin muhtaç aileye yardım, 5 bin öğrenciye burs, 108 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz.

Bu millet o kadar gönüllü bir millet ki dışarıdan bakıldığında anlaşılması mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu perspektif neticesinde vakıflarımız, mağdurlara ve yoksullara sahip çıkmaya devam ediyor. Birlik Vakfı da onlardan bir tanesi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X