Kalabalık çok bayram alışverişi yok

Kapalıçarşı ve Uzunçarşı’da yoğunluk dikkat çekerken, esnaf döviz kurundaki gelişmeler nedeniyle satışların rutin devam ettiğini belirtiyor. Vatandaş ise pahalılıktan şikayet ediyor.

Kalabalık çok bayram alışverişi yok

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bursalılar Kapalıçarşı’ya akın etti. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan yakınırken, esnaf ise kalabalığın boş olduğunu ileri sürerek iş yapamamaktan şikayetçi.

Bayram alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar soluğu Kapalıçarşı ve Uzunçarşı’da aldı. Esnaf geçmiş bayramlara göre alışverişin hareketli olmadığını ileri sürerek, insanların alım gücünün düştüğünü ifade etti.

Akko Giyim çalışanı Bayram Hüroğlu, satışlarda erkek ürünlere pek rağbet olmadığını vurgulayarak, daha çok kadın ve çocuk kıyafetlerinin satıldığını söyledi.  Hüroğlu, ”Eski bayramları arar olduk. Satışlar pek iyi gitmiyor. Henüz dövizdeki dalgalanma fiyatlara yansımadı o nedenle fiyatlar düşük” dedi.

ETİKETLER DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Bir başka esnaf İlhan Öztürk de, bayramın satışları etkilemediğini savundu. Talebin rutin devam ettiğinin altını çizen Öztürk, ”Döviz olayları satışları düşürdü. Kurdaki oynaklık henüz fiyatlara yansımadı. Asıl yüksek fiyatlar kışlık ürünlerde olacaktır. Kumaşlar zamlandı” diye konuştu. satışların durgun seyrettiğini dile getiren İnci Triko çalışanı Ebru Aydın,  fiyatların bir miktar artış gösterdiğine işaret etti. Aydın, ”Bizim uyguladığımız bir zam yok. Vatandaşlar çarşıya geliyor ama alışveriş yapmadan gidiyor. Yaşanan fiyat artışları da bayramdan değil dövizdeki durumdan kaynaklanıyor” dedi. Aydın, alışveriş yapanların en çok bluz ve eteğe rağbet gösterdiğine işaret etti.

ESKİ BAYRAM ALIŞVERİŞLERİ KALMADI

Sudem Giyim çalışanı Yakup Şimşek, eski bayram alışverişlerinin artık pek kalmadığını ifade ederek, çarşının bile eskisi kadar kalabalık olmadığını söyledi. Döviz kurundaki dalgalanmanın satışları çok etkilediğini anlatan Şimşek, ”Bayram yaklaştı ama işlerimiz hala durgun. Çarşıda bir hareket yok. İnsanların alım gücü düştü” dedi.

İŞTE FİYATLAR/TL

(Erkek)
Gömlek: 69
Pantolon: 79
Ceket : 150
Takım: 300

 
(Kadın)
Gömlek: 49
Bluz: 20-60
Etek: 20-50
Pantolon: 35-70
Elbise: 50-150

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X