Kalkınma için tek çare Eko-Turizm

Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde devam eden ve yapılması planlanan projeleri değerlendiren Başkan Aktaş, ağırlıklı geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan dağ ilçelerinin ancak eko-turizmle kalkınabileceğini söyledi.

Kalkınma için tek çare Eko-Turizm

OSMAN SAK-AYDIN KURMUŞ

İlçelerde yaşanan sorunlar ve beklentileri yerinde görmek için başlattığı ilçe ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Orhaneli ve Büyükorhan’a giderek, devam eden ve yeni yılda yapılması planlanan projeleri belediye başkanları ve bürokratlarla masaya yatırdı. İlk olarak Orhaneli’de kurulan ‘Bereket Sofrası’nda vatandaşların sorunlarını dinleyen Aktaş, dağ ilçelerine hizmet çıtasını daha da yukarılara taşımak için bütçe gerçeklikleri doğrultusunda gereken tüm çalışmaların yapılacağını söyledi. 

“KURTULUŞ EKO-TURİZM’DE”

Orhaneli Belediyesi’nde gerçekleşen ve Büyükşehir ve Orhaneli Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, devam eden ve yapılması planlanan projeler irdelendi. Hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Aktaş, “BUSKİ altyapı çalışmalarını sürdürüyor, yollar asfaltlanıyor. Ancak bu bölge için eko-turizm çok önemli. Karagöz Kırsal Turizm Projesi’ni bir an önce başlatıp etap etap hayata geçirirsek, 1-2 yıl içinde ilçeye büyük bir hareket kazandırabiliriz” diye konuştu. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, Başkan Aktaş’ın İnegöl Belediye başkanlığından gelmesi nedeniyle ilçe belediyelerinin yaşadığı sorunları bildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle ilçemize çok güzel hizmetlerin kazandırılacağına inanıyorum” dedi.

KAYMAKAMA ZİYARET

Orhaneli’nin ardından Büyükorhan’a geçen Başkan Aktaş, ilk ziyaretini de ilçeye yaklaşık 1,5 ay önce atanan Kaymakam Kutsal Baytak’a yaptı. Kaymakamlığın da gecesi gündüzü olmayan bir mesai gerektirdiğini, bu nedenle de bir kadın için zor olduğunu hatırlatan Aktaş, Kaymakam Baytak’a, BUSMEK kursiyerleri tarafından yapılan ipek üzerine Bursa siluetinin işlendiği bir tablo hediye ederek görevinde başarılar diledi.

“İŞİN ÖNEMİNE GÖRE PLANLAMA”

Büyükorhan’da muhtarlardan gelen talepleri de tek tek dinleyen Aktaş, “Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Büyükorhan’da da hizmet çıtasını daha yukarılara taşımanın hesabını yapıyoruz. Talepler çok ama kaynaklar sınırlı. Bu bahane değil ancak bütçe gerçekliklerini de göz önünde bulundurmak zorundayız. İşin aciliyeti ve önemine göre bir planlama yapacağız. Ulaşım, altyapı, imar ve bölge ekonomisinin canlandırılmasına yönelik çalışmalar önceliğimiz olacak” dedi. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da, Büyükşehir Belediyesi’nin gerek altyapı, gerekse ulaşım noktasında bugüne kadar önemli çalışmaları hayata geçirdiğini hatırlatarak, bundan sonra ilçeye kazandırılacak çalışmalar nedeniyle Aktaş’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X