‘Kalplerdeki engeli aşalım’

Engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya gelen Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Color Sky 5K’ etkinliğinin Bursa etabında, her yaştan iki bini aşkın sporseverle renkli koşu festivaline de katıldı. 

‘Kalplerdeki engeli aşalım’

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Yıldırım Belediyesi i birliğinde düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya gelen Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Color Sky 5K’ etkinliğinin Bursa etabında, her yaştan iki bini aşkın sporseverle renkli koşu festivaline de katıldı. 

Kültürpark’taki Sadabad Sarayı’nda Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘engelsiz’ dayanışma etkinliğine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, AK Parti Yıldırım İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Salih Mert, Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

“İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK”…

Sivil Toplum Kuruluşlarının bireyin toplumdaki yerine ilişkin ciddi katkısı olduğunu, gerçekleştirilen iş birlikleri ile faydalı çalışmalara imza atılacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Böylesine anlamlı bir projeye, ‘Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ ile ‘Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’ özelinde ve tüm engellilerimiz için farkındalık oluşturmak adına dahil olduk. Engelleri nedeniyle sağlıklı insanların rutini olan yürümeyi dahi gerçekleştiremeyen, koşmayı belki de doğuştan hayal eden insanlarımıza destek olmak, fiziki engellerin yanında kalplerdeki engelleri de aşmak ve engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalara farkındalık uyandırmak istiyoruz. Bu tip hizmetlerde elimizden geldiğince, imkanlarımızın ölçüsünde yanınızda olacağız. Engelli dayanışma derneklerimizin katkılarını çok fazla önemsiyoruz. Yıldırım’da, Bursa’da ve Türkiye’nin birçok yerinde engelli kardeşlerimize derneğimizin ciddi desteği olmuş. Bundan sonraki süreçte de bu güzel iş birliğimizi sürdürerek daha da ileri taşıyacağız” dedi.

“BİRLİK BAŞARIYI GETİRİR”…

Hükümet ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalıştığında başarılı hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun da, “Engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. BEDD, sahada yaptıkları tecrübelerle bizim göremediğimiz birçok alandaki boşluğumuzu telafi etmemize yardımcı oluyor. Bu anlamda hem sivil toplum kuruluşları hem de hükümet olarak bizler, bir ve bütün olursak başarılı oluruz” diye konuştu.

HAYATA RENK KATTILAR 

Başkan Yılmaz, Yıldırım Belediyesi’nin destekleriyle dahil olduğu, Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından ülke çapında gerçekleştirilen ‘Color Sky 5K’ etkinliğinin Bursa etabında, her yaştan iki bini aşkın sporseverle renkli koşu festivaline katıldı. Başkan Yılmaz, tüm dünyaya yayılan, bir koşu festivali olan Renkli Koşu’da, Color Sky 5K ile stresinizi bir kenara atan ve hayatına renk katan vatandaşlarla 5 kilometrelik parkur boyunca koştu. Katılımcıların üzerlerine gıda boyasıyla renklendirilmiş sarı, pembe, mor, yeşil renkte tozlar atılmasıyla, rengarenk bir görünüm ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X