Kan bağışına ilgi artıyor

Bursa Kızılay Kan Merkezi tarafından Yenişehir’de düzenlenen kan bağışı kampanyasında toplam 106 ünite kan toplandı.

Kan bağışına ilgi artıyor

GÜRHAN ADANA

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Ragıp Günay Döken, toplumda kan bağışı konusunda son yıllarda artan bir duyarlılık olduğuna dikkat çekti.

Döken, ‘Kan bağışında bulunanların sayısında her geçen gün artış görülüyor. Bu eğilim son derece sevindirici. Başlıca medyanın desteği, halkımızın daha duyarlı olması, kampanyalara ilgiyi artırıyor’ dedi. 

Soğuk havaların başlamasıyla kan bağışlarında düşüşler gözlendiğine dikkat çeken Döken, ‘Vatandaşlarımızdan kan bağışı kampanyalarına gerekli desteği bekliyor ve bu desteğin süreceğine inanıyoruz. Verdikleri destekten ötürü tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızda çeşitli fobiler, gereksiz korkular, yanlış bilgiler mevcut. Bu durum kan bağışlarının daha da artmasının önündeki en büyük engel. Kan bağışlarıyla ilgili tüm sağlıklı bilgiler kan merkezlerimizdeki sorumlu arkadaşlarımızdan sağlanabilir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X