Kar yağışı ilçelere ulaşımı da aksatıyor

Bursa’da etkili olan kar yağış, ulaşımı olumsuz etkiledi. Bursa-Ankara karayolu İnegöl ilçesi Mezit mevkiinde yağış nedeniyle TIR’ların geçişine izin verilmedi.

Kar yağışı ilçelere ulaşımı da aksatıyor

DHA’nın haberine göre, kentte dün başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kent genelinde polis ekipleri yollarda güvenlik önlemi alarak sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, kayganlaşan yollar da belirlenerek belediye ekiplerine bildirildi.

İnegöl ilçesi Mezit Boğazı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle TIR’ların geçişine izin verilmedi. İlçe belediyesi ekipleri, dinlenme tesislerinde bekletilen TIR’ların şoförlerine İnegöl köfte ve ayrandan oluşan kumanya dağıttı.

Bursa- Orhaneli karayolu ile Keles yol ayrımında aşırı kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler yol kenarına çekerek araçlarına zincir taktı. Kayganlaşan yolda sürücülerin araçlarını kontrol etmekte zorlandığı belirtildi. Yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

iha-20190116aw597733-3.jpg

iha-20190116aw597733-5.jpg

Trafik polisleri sürekli devriye gezerek yolda mahsur kalan araç olup olmadığını kontrol ederken, karayolu ve trafik ekipleri, yoğun kar yağışı altındaki karayolunu açık tutabilmek için tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X