Karacabey, daha temiz bir longoz için harekete geçiyor

Karacabey Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu hafta sonu anlamlı bir çevre hareketine imza atmaya hazırlanıyor…

Karacabey, daha temiz bir longoz için harekete geçiyor

‘Daha Temiz Bir Longoz İçin Harekete Geçiyoruz, Longozu Temizliyoruz’’ başlığıyla Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte, 7’den 70’e herkes Longozda orman içerisine bırakılmış atıkları toplayacak. Bursa ve Karacabey’den gelecek gönüllüler için de Karacabey Belediyesi ücretsiz servis kaldıracak.

Karacabey, 06.12.2017 – Karacabey Belediyesi, ilçenin önemli değerlerinden biri olan Longoz için anlamlı bir çevre hareketine imza atmak için kolları sıvadı.

Karacabey Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile birlikte 9 Aralaık Cumartesi Günü düzenlenecek olan “Daha Temiz Bir Longoz İçin Harekete Geçiyoruz, Longozu Temizliyoruz” başlıklı etkinlikte, 7’den 70’e herkes, Longozda çöpleri toplayacak.

Düzenlenecek etkinliğe, Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi öğrencileri de yoğun bir katılımla destek olmaya hazırlanıyor.

Gönüllüler için ücretsiz servis

Bursa ve Karacabey’den gelecek gönüllüler için Karacabey Belediyesi ücretsiz servis kaldıracak. Ücretsiz servislere Bursa’dan katılmak isteyenler için Görükle Ada Kahvesi önünden saat 09.30’da, Karacabey’den katılmak isteyenler için de Cumhuriyet Alanı Belediye Hizmet Binası önünden saat 10.00’da servisler hareket edecek.

Tüm gönüllülerin alanda toplanmasıyla birlikte, Karacabey Longozunda saat 11.00’da başlayacak yürüyüş ile orman içerisindeki atıklar, tek tek toplanacak.

Moloz türü olan ve elle alınamayacak atıklar, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince makinelerle toplanacak. Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen yürüyüşte toplanacak olan atıklar, belediye temizlik işlerince görevlendirilen araçlar tarafından alınacak.

Sülün kuşları doğaya salınacak

Yürüyüşün sonunda ise bu kez longoz ormanlarına, bakanlık tarafından doğaya salınmak için yetiştirilen sülün kuşlarının salımı gerçekleştirilecek. Etkinliğin sonunda, Karacabey Belediyesi’nin vereceği ikramın ardından ise Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağına uğranarak, gönüllülerle birlikte merkez ziyaret edilecek.

Duyarlı vatandaşlarımızı longoza bekliyoruz

Başkan Özkan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır aklımızda olan bir etkinliği hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hava şartları müsaade ettiği takdirde, yaklaşık 3 saatlik bir etkinlikle longozda gönüllü vatandaşlarımızla birlikte temizlik yürüyüşü yapacağız. Ve etkinlik sonrası, Milli Parklar ekipleri tarafından doğaya serbest bırakılan sülünleri izleyeceğiz. Bursa ve Karacabey’den vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte yoğun katılımlarını bekliyoruz. Özellikle bu tarz çalışmalara duyarlı vatandaşlarımızı, longoz için bir şeyler yapmaya davet ediyoruz. ‘Böyle yerlerin kıymetini bilmiyoruz’ dememek için herkesi bu etkinlikte yer almayı davet ediyoruz’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X