Karacabey Kavşağı’nda sona doğru! Tabela konuldu

İstanbul’dan Bursa’ya gelen ve İzmir-Akhisar arası da açılan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nda sıra Karacabey Kavşağı’na geldi.

Karacabey Kavşağı’nda sona doğru! Tabela konuldu

8 Ağustos tarihinde açılması planlanan Otoyol’un kritik noktalarından birini, Çanakkale Köprüsü’ne giden yolun da başlangıcını oluşturacak Karacabey Kavşağı oluşturuyor. Büyük oranda tamamlanan Karacabey Kavşağı’nın girişine yeşil zeminli otoyol tabelası konuldu.

Haberi Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Bayram trafiği otoyolda hedefi değiştirdi: 8 Ağustos’ta açılıyor

İlk adım… Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016’da açılmasıyla atıldı ve İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak otoyol Gemlik’e kadar geldi. İkinci adımda otoyol Ocak 2017’de Bursa Çevre Yolu’yla buluştu.

Bir yandan da…

İzmir’den Balıkesir’e doğru inşaat başladı. O bölümde İzmir-Akhisar arası geride kalan şubat ayında araç geçişine açıldı başladı. Balıkesir geçişi de açılan bölümler arasına eklendi.

Şimdi…

İstanbul-İzmir ulaşımını 3.5 saate indirecek toplam 430 kilometrelik otoyolun yapımını üstlenen özel sektör konsorsiyumunun önünde Bursa-Karacabey-Balıkesir etabı en zorlu bölüm olarak duruyor.

Zaten…

Uzun bayram tatilleri ve yaz dönemlerinde İstanbul’dan başlayan tatilci trafiği bu bölgede yoğunlaşıyor ve mevcut devlet yolunda araçlar adeta timsah yürüyüşü hızında ilerliyorlar.

İşte…

Bu bölüm için siyasi irade devreye girdi ve geçen yıl ekim ayında AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin çalışmaların hızlandırılmasını isterken hedef tarihi 29 Ekim 2019 olarak açıkladı.

Kasım ayında da AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman bu tarihi teyit eden açıklama yaptı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise inşaatı üstlenen konsorsiyum firmalarıyla görüştükten sonra “30 Ağustos’ta otoyolun tamamını bitirip açmayı düşünüyorlar” dedi.

Ne var ki…

Özellikle Balıkesir bağlantı noktasında yaşanan toprak kaymasıyla, Karacabey bölgesinde ortaya çıkan ve hesapta olmayan sorunlar otoyolun 30 Ağustos’a yetişmeyeceği, hatta 29 Ekim’de açılmasının bile zor olduğu izlenimi verdi.

Nitekim…

Müteahhit firmanın sözleşmesinin Mart 2020’de bitecek olması, otoyolun daha önce açılmasını bekleyenlerin umudunu sarsmıştı ki, sevindirici tarih değişikliği haberi Ankara’dan geldi.

Söylenen şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X