Karacabey ovasında ürüne fare zararı

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, 2007 yılında yaşanan fare zararının 11 yıl aradan sonra yine başladığını söyledi.

Karacabey ovasında ürüne fare zararı

AYHAN FİDAN

Buğdayla başlayan zararın, kavun, karpuz, domates ve mısırla devam etmesinin bir afet haline geldiğini ifade eden Karaca, 2007 yılında Karacabey Ziraat Odası tarafından çiftçiye 100 ton zehirli buğday dağıtıldığını ve yapılan mücadele ve kış aylarının sert geçmesi nedeniyle bu durumun ortadan kalktığını kaydetti.

Zehirli buğdayın bu yıl kilogram fiyatının 12 TL olduğunu kaydeden Karaca, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da zararın arttığını ifade etti. ‘Bu afet bizlere yaban hayatının ve çevre korumanın önemini bir kez daha hatırlattı’ diyen Nuri Karaca, ‘Tilki, yılan, leylek, martı, kerkenez, şahin, doğan gibi hayvanların ne kadar çiftçi dostu olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bu hayvanların özenle korunması gerekmektedir” dedi. 

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X