Karacabey’de otopark sorunu bitiyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm projelerin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin çeşitli yerlerine toplamda 2 bin araçlık otopark alanı kazandırarak, bu sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Karacabey’de otopark sorunu bitiyor

Özkan, özellikle şehir merkezinde ciddi bir sorun haline gelen otopark sorununu, eski vergi dairesi binasının olduğu alanda inşa edilen 6 katlı ve 290 araç kapasiteli otopark ile önemli ölçüde çözeceklerini ifade etti. Otopark inşaatında incelemelerde bulunan Özkan, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Özkan, “İlçemizin dört bir yanında atılımlarımız devam ediyor. Bir yandan 6 katlı otopark inşaatımız sürerken, diğer yanda kademe hizmet binasının yeni yeriyle ilgili yapım çalışmaları da hızla sürüyor. 6 katlı otoparkımız tamamlandığında, ilçemiz için önemli bir ihtiyaç daha ortadan kaldırılacak.

Otoparkın 2019 yılının temmuz ayında hizmete açılmasını hedefliyoruz. Nasreddin, Mecidiye ve Karacaahmet mahallelerimizde de otopark alanları açma yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunların yanında, kırsal mahallelerimizde de inşaatlarımız devam ediyor.

Keşlik’te kurs binası, Sultaniye’de pazaryeri ve Akhisar’da sosyal tesis inşaatlarımız var. Umuyorum ki, 2019’un ilk aylarında bu yatırımlarımız sonuçlanacak ve ilçe trafiğimizle birlikte vatandaşlarımız da derin bir nefes alacak” dedi. 

YOĞUNLUK AZALACAK…

Ayrıca belediye tarafından, Cumhuriyet Alanı’ndaki park yoğunluğunu azaltmak için yakın mesafede oluşturulan taksi toplanma merkezi arsasına da yine 300 araçlık ilave otopark yapılarak, bölgedeki otopark ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Karacabey Belediyesi, söz konusu taksi toplanma alanının yanındaki arsaları da hak sahiplerinden satın alarak, bu otoparkın kapasitesini daha da yükseltmeyi hedefliyor.

İlçenin Nasreddin Mahallesi’ndeki 2 farklı alanda 50 araç kapasiteli otopark alanı oluşturulması için çalışmalar sürdürülürken, Mecidiye Mahallesi’nde bin 100 metrekarelik alanda 70 araç kapasiteli, Karacaahmet Mahallesi’nde ise 45 araçlık otopark alanı ile şehrin otopark sıkıntısı ortadan kaldırılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X