Karacabey’de ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek

Geri dönüşüm kutuları Karacabey’in çeşitli yerlerine, okullara ve resmi kurumlara dağıtılacak. Başkan Özkan, vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini vurguladı.

Karacabey’de ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek

Karacabey Belediyesi israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini amaçlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek veriyor. Bu kapsamda geri dönüşüm kutuları ilçenin çeşitli yerlerine, okullara, resmi kurumlara dağıtılacak ve değişik noktalara yerleştirilecek. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Çevre bize gelecek nesillerimizin emanetidir. Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için herkesi bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ne Karacabey Belediyesi de destek veriyor.

İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini amaçlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ hakkında açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, proje ile doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Özkan, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, ‘Son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları fazlasıyla yaygınlaşmaya başladı. Sıfır Atık Projesi ile atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme girmesiyle hammadde ve enerji israfının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır’ diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI DAĞITILACAK…

Proje ile tasarruf ve verimliliğe dikkat çekildiğini ifade eden Özkan, yaşanabilir bir çevre adına bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Özkan, bu doğrultuda sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere ulaşması için çabaladıklarını dile getirerek, ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlamış olan ‘Sıfır Atık Projesi’nde Karacabey Belediyesi de var.

Geri dönüşüm kutularının muhtelif yerlere, okullara ve resmi kurumlara dağıtılması ve şehrin değişik noktalarına yerleştirilmesi ile Karacabey de projeye destek veriyor. Bu geri dönüşüm projesinde Karacabey’in hedefe ulaşacağına inanıyoruz. Bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz’ diye konuştu.

Çevre bize gelecek nesillerimizin emaneti

Sıfır atık ve çevre bilinci konusunda her vatandaşa ayrı ayrı görevler düştüğünü belirten Başkan Özkan, çevre duyarlılığının yayılması ve benimsenmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Özkan, daha yeşil ve daha temiz bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ifade ederek, ‘Projeyi oldukça anlamlı buluyorum. Çevre bize gelecek nesillerimizin emanetidir. Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için herkesi bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X