Karacabey’e sosyal hizmet merkezi

Karacabey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezi kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Bursa’daki Sosyal Hizmet Merkezi sayısının 7’ye çıkarılması hedefleniyor.

Karacabey’e sosyal hizmet merkezi

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş arasında imzalanan protokol kapsamında, 15 Temmuz  Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi’nde, çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek. Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi’nde ASDEP Programı kapsamında personel de görev yapacak.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ’15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda yer tahsis edildi. Daha sonra Esentepe Mahallesi’nde aş evi inşaatımız var. İnşaat bittiğinde de Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi orada faaliyet gösterecek. Bu merkezlerin bir tanesinin Karacabey’de olması bizim için çok önemliydi’ şeklinde konuştu.

RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK…

Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi’nin 81 bin 700 kişilik nüfusa hitap edeceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, ‘Sosyal Hizmet Merkezi toplumun tüm dezavantajlı kesimine hizmet verecek. ASDEP personelimiz burada görev yapacak. Personel sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle gezerek tüm hanelere girecek ve o hanedeki tüm verileri toplayacak. Karacabey’deki tüm risk haritası ortaya çıkacak. Bu da bize gelişebilecek veya oluşabilecek her türlü sıkıntıları daha oluşmadan ortadan kaldıracak’ dedi.

Bursa’da Sosyal Hizmet Merkezi sayısını çoğaltmak istediklerini söyleyen Öneş, ‘Bursa’da Sosyal Hizmet Merkezi sadece 2 tane vardı. Osmangazi’de ve İnegöl’de. Karacabey’le birlikte bu merkezlerin de sayısını 7’ye çıkarmayı amaçlıyoruz. Yıldırım, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde de Sosyal Hizmet Merkezleri açılacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X