Karacabey’in kadın seyisleri

Karacabey’in kadın seyisleri…

Karacabey’in kadın seyisleri

AYHAN FİDAN

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Derneği At Yetiştiriciliği ve Yarışları İktisadi İşletmesi Bursa Osmangazi Hipodromu Müdürlüğü ile İşkur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde 47 gün süren ve Kırsalda Kadın Seyisler Yetiştiriciliği Kursu’na katılan Hilal Köksal, Burcu Zorlu ve İnci Sucu, ilçenin ilk kadın seyisleri oldu. Kadın seyisler Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.

Kadın seyisleri tebrik eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Kadınlarımızın başaramayacağı hiçbir iş yok. Biz tüm gönlümüzle sizi destekliyoruz. Kadınlarımızın bu alanda da faaliyet göstermesi güzel bir hadise” dedi.

Böyle bir kursa katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Karacabey’in ilk kadın seyisleri “Kadınlar ancak belirli işleri yapabilir” düşüncesinin doğru olmadığını anlatmak istediklerini belirterek, “Bu projeyi duyduğumuz zaman çok sevindik. Kadınlar istedikleri her mesleği yapabilir, her sektörde çalışabilir. Türkiye’de de böyle bir uygulama olduğunu duyunca çok mutlu olduk ve ‘Bu projede yer almalıyız’ dedik. Atlar farklı hayvanlardır. Atları çok seviyoruz. Bizler böyle bir olanak sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X