‘Karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçimizdeki hainler büyük Türkiye’nin inşa edilmesinden rahatsız olacaklardır. Bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

‘Karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014’ün, provokasyonlara ve sabotaj girişimlerine rağmen Çözüm Süreci’nin, yani Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin hedeflenen doğrultuda kararlılıkla ilerlediği bir yıl olduğunu belirterek, “Türkiye, özellikle Çözüm Süreci’nde, hiçbir tehdide, hiçbir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir” ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2014’ün geride bırakıldığını, yeni umutlarla, yeni heyecanlarla, hep birlikte yeni bir yıla hazırlanıldığını belirtti.

 

2015’in ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını dileyen Erdoğan, “2015 yılının, ülkemizde ve yeryüzünde, barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile teşkil etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yeni yılın, öncekilerden çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesi; güzellikleriyle unutulamayacak bir yıl olması, gönülden temennimizdir” ifadesini kullandı. 

 

Erdoğan, 2014’ün bölgede ve Türkiye’de yaşanan kimi müessif hadiseler nedeniyle buruk geçse de geleceğe ilişkin umutları  artıran bir yıl olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 

”Yıl içinde yaşanan sıkıntıları, acı hadiseleri, elim kazaları, millet olmanın verdiği güçle ve dirayetle, hep birlikte aştık. Bir olarak, beraber olarak, 77 milyon hep birlikte kardeş olarak karşımıza çıkan badireler karşısında kenetlendik, kucaklaştık, kardeşlik hukuku içinde sorunlarımıza çözümler ürettik.

 

Allah’a hamdolsun, 2014 yılı, sorunlarımızın  çözümü yolunda önemli mesafeler kat ettiğimiz bir yıl oldu. En önemlisi de 2014 yılı, demokrasi tarihimizde çok sevindirici bir dönüm noktası olarak da kayıtlara geçti. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez, 10 Ağustos’ta sizler, yani aziz milletimiz sandık başına gittiniz ve hür iradenizle cumhurbaşkanını sandıkta belirlediniz. 

 

Ülkemizde, geçmişte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vuku bulan ve krize dönüşen tartışmaların hiçbiri bu süreçte yaşanmadı; son derece şeffaf bir şekilde, sandıkta Cumhurbaşkanı belirlendi. Cumhurbaşkanı’nın da halk tarafından tayin edilmesiyle, ülkemizde demokrasi ve milli irade çok daha güçlü hale geldi.” 

 

”Seçimler, darbe girişimine en güzel cevabı verdi”

 

Daha güçlü bir demokrasiyle, daha güçlü bir milli iradeyle, artık mevcut sorunları çok daha kararlı şekilde çözeceklerini, istikbalin daha da aydınlık olmasını temin edeceklerini vurgulayan Erdoğan, ”Ülke olarak, enerjimizi sonu gelmeyen tartışmalarda, gereksiz münakaşalarda israf etmeyecek; bundan sonra tüm gücümüzü ülkemizin kalkınmasına, milletimizin refahına seferber edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.  

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, 2013 yılı sonunda ortaya çıkan milli iradeye ve demokrasiye yönelik darbe girişimine de en güzel, en esaslı cevabı teşkil ettiğini bildiren Erdoğan, Türkiye’de hükümetlerin artık sandık dışında yollarla, milletin iradesinin dışında yöntemlerle görevden uzaklaştırılamayacağını komploların, kumpasların, tuzakların, ahlak dışı darbe girişimlerinin milletin iradesi karşısında eriyip gideceğini herkesin gördüğüne işaret etti. 

 

”Ekonomiye yönelik algı operasyonları sonuçsuz kaldı”

 

Erdoğan, 2014’ün küresel ekonomideki tüm dalgalanmalara rağmen, ekonominin sağlam bir zemin üzerinde ilerlemeyi sürdürdüğünü belirterek, ekonomiye yönelik içeriden ve dışarıdan yapılan tüm algı operasyonlarının sonuçsuz kaldığını, pozitif yöndeki büyümenin muhafaza edildiğini kaydetti. 

 

Yakın coğrafyada, özellikle de Türkiye’nin komşuları Suriye ve Irak’ta, 2014’ün acıların zirveye çıktığı bir yıl olduğuna işaret eden Erdoğan, ”Dünyanın bütün umursamazlığına, ilgisizliğine rağmen Suriye ve Irak’ta barışın egemen olması için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Bu ülkelerden bize sığınan bütün kardeşlerimize de kapılarımızı açıyor, insani, vicdani, üzerimize düşen neyse hakkıyla yerine getiriyoruz” ifadesini kullandı.

 

”Çözüm Süreci hiçbir tehdide, şantaja şımarıklığa müsaade etmeyecek”

 

“Yapılan provokasyonlara, girişilen sabotaj girişimlerine rağmen Çözüm Süreci’nin, yani Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizin de hedeflediğimiz doğrultuda kararlılıkla ilerlediği bir yıl oldu” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, Türkiye’nin bu en büyük kardeşlik projesini bozmak, bulandırmak, bu süreci yeniden kan ve çatışmaya tahvil etmek isteyenlerin tekrar hayal kırıklığı yaşadıklarını bildirdi. 

 

Türkiye’nin, özellikle Çözüm Süreci’nde, hiçbir tehdide, hiçbir şantaja boyun eğmeyeceğini, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Sokak eylemlerinden, çatışmalardan, kandan ve gözyaşından medet umarak ayakta kalmaya çalışan ya da siyaset üretme gayretinde olanlar, demokrasi ve hukuk içinde gereken cevabı mutlaka alacaktır. Çözüm Süreci, Türkiye’nin en büyük sosyal projesi, en büyük kardeşlik projesidir. Ülkemizi ve milletimizi bu büyük barış projesiyle kucaklaştırmak için sabırla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

 

“Kardeşliğimizin zedelenmesine izin vermeyeceğiz”

 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 2023’e sadece 8 yıl kaldığını belirten Erdoğan, “2023 yaklaşırken, bir yandan heyecanımız artıyor ama bir yandan da umudumuz, gayretimiz, mücadelemiz güç kazanıyor. Bu aziz millet, birlik içinde olduğu müddetçe önüne koyduğu her hedefe mutlaka ve mutlaka ulaşacaktır. Tarihimiz, bunun güzel örnekleriyle doludur” dedi. 

 

Erdoğan, Türkiye’yi, milleti bu kutlu yoldan ayırmak, bu güzel hedeflerden uzaklaştırmak için mücadele edenlerin de olacağına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

 

“Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Biz, bu hainlere aldanmayacağız; Bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz.

 

Tarihimiz boyunca, nasıl yılmadan, yıkılmadan, kararlı bir yürüyüş gerçekleştirdiysek bundan sonra da güçlü, itibarlı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, etki sahibi, güç sahibi bir ülke olarak geleceğe ilerleyeceğiz. Umudumuzun, heyecanımızın, millet mefkuremizin ve kardeşliğimizin hiç kimse, hiçbir güç tarafından zedelenmesine izin vermeyeceğiz.”

 

“Sarıkamış şehitlerini rahmetle anıyorum”

 

Ekonomiye, demokrasiye, aktif ve barışçı dış politikaya, yurt içinde huzura, refaha, hiç bir karanlık elin dokunmasına göz yummayacaklarının altını çizen Erdoğan, 2015’in, hayırlara vesile olmasını, 2014’ten çok daha huzurlu, bereketli, umut dolu olmasını temenni etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014’te hayatını kaybeden vatandaşların tümüne Allah’tan rahmet niyaz ederek, şunları kaydetti:

 

“Soma’da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Ermenek’te yitirdiğimiz kardeşlerimize özellikle rahmet niyaz ediyor, yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum. 2014 yılının en acı kayıplarından biri, kuşkusuz, Kurban Bayramı’nda alçakça saldırılar neticesinde yitirdiğimiz genç kardeşlerimizdi. Başta Yasin Börü olmak üzere bu genç kardeşlerimizi de bugün bir kez daha rahmetle yadediyorum.

 

Elbette bugün, tarihimizdeki elim bir hadiseyi de milletçe hatırlamak durumundayız. 100 yıl önce, tam da bugünlerde, Allahu Ekber Dağları’nda on binlerce askerimizi vatan savunmasında şehit vermiştik. Şehadetlerinin 100’üncü yıl dönümünde Sarıkamış şehitlerimizi de rahmetle anıyor, tüm şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun, mekanları inşallah cennet olsun diyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X