Karbonat ile pürüzsüz ve lekesiz bir ten

Poğaça ve kek yaparken kabartma tozu olarak kullandığımız karbonat, ciltte kullanıldığında, cilt bakımında harikalar yaratıyor.

Karbonat ile pürüzsüz ve lekesiz bir ten

 Cilt bakımı yapmak, pürüzsüz ipek gibi bir tene sahip olmak istiyorsanız, mutfağınızdan alacağınız bir paket karbonatla yapacağınız uygulamalar, istediğiniz sonucu fazlasıyla almanıza yardımcı olacaktır.

-Bir çay kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı kuru maya on damla su ile ıslatılır. Karışım, krem gibi yüze sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra yıkanır.

Karbonat cilt lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olurken maya da gözenekleri temizler.

-Yarım çay kaşığı karbonat ile bir tatlı kaşığı süzme yoğurt karıştırılır. Üç damla limon suyu eklenerek temiz cilde sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra peeling yaparak çıkartılır. Cilt, ılık su ile durulanır. Bu maske yardımıyla cilt derinlemesine temizlendiği gibi lekelerden de kurtulmuş olunur.

-Kendini yorgun hissedenlere, vücudu toksinlerden arındırarak minerallerle besleyecek bir detoks banyosu oldukça iyi gelecektir. Bunun için banyo küveti doldurulup, iki bardak İngiliz tuzu ve iki bardak karbonat suya eklenir. Yarım saat suyun içinde kalarak vücut dinlenmeye bırakılır.

-Cilt bakımı derken ayak bakımı hiç aklımıza gelmez. Oysa sağlıklı bir vücut için sağlıklı ayaklar çok önemlidir. Ayakların sağlıklı ve pamuk gibi bakımlı durması için, bir kabın içerisine sıcak su doldurulup, yarım ölçek karbonat eklenir. Ayaklar bu suyun içinde istenilen kadar dinlendirilip, hem bakımlı ayaklara kavuşulur, hem de günün yorgunluğu atılır.

-Karbonat, diş bakımında da oldukça etkilidir. Su içinde çözülebilme özelliğine sahip karbonat molekülleri dişlere yapışarak, dişlerin pırıl pırıl beyaz kalmasını sağlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X