Karda mahsur kalanlara kumanya

İnegöl’de etkili olan kar yağışı, Mezitler bölgesinde trafiği durdurdu. Geceyi yol kenarında geçirmek zorunda kalan sürücülere erzak dağıtıldı.

Karda mahsur kalanlara kumanya

İnegöl’de önceki gün öğleden sonra başlayan ve kısa sürede etkisini artırarak akşam saatlerinde şehri beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı, Bursa-Ankara karayolunda ulaşımı aksattı. Akşam saatlerinde Mezitler bölgesinde bir TIR’ın kayarak yolu kapatması nedeniyle Bursa-Ankara karayolu bir süre trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saatlik aksamanın ardından trafik yeniden açıldı.

Yoğun kar yağışının sürmesi, akşam 21.00’dan itibaren Mezitler bölgesinde ulaşımı yeniden aksattı. Yol güvenliği ve olası bir kazayı önlemek adına ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken kapanan yolda tek şerit olarak otomobillerin geçişi sağlandı.

TIR KUYRUKLARI OLUŞTU…

Bursa-Ankara karayolunda Avarlar kavşağından itibaren uzun TIR kuyrukları oluştu. Kimi sürücüler yol kenarında kar yağışının sona erip yolun açılmasını beklerken, bazı TIR ve kamyon şoförleri ise petrol ve dinleme tesislerine sığındı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü istasyonuna kadar olan bölümde aralıklarla araç kuyrukları oluştu. TIR şoförlerinin geçişine izin verilmemesinin ardından, ekipler, yolda kalan sürücülerin yardımına koştu. Hazırlanan kumanyalar bölgeye ulaştırılarak sürücülere dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X