‘Kardeş’e duacıyız

Süper Lig’de kalacak ekip kim olacak? Tüm hesaplar bu haberde. Bursaspor’un ligde tutunabilmesi kulağı İzmir’de olacak.

‘Kardeş’e duacıyız

Yeşil beyazlıların ligde kalması için deplasmanda karşılaşacağı Evkur Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Ankaragücü’nün Göztepe’ye İzmir’e çelme takması gerekiyor. Bir çok hesabın yapıldığı yarış adeta nefes kesiyor. 

Spor Toto Süper Lig’de son haftaya girildi. Şampiyonun belli olduğu ligde gözler ateş hattına çevrildi. Ankaragücü, sahasında Sivasspor’u 3-1 yenerek ligde kalmayı garantiledi. Bursaspor ise en yakın rakibi Göztepe karşısında istediğini elde edemedi ve elindeki bütün avantajı rakibine kaptırdı. 35 puanda yer alan Göztepe, 34 puanı bulunan Bursaspor ve 32 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan 2’si hafta sonunda Spor Toto Süper Lig’e veda edecek. Son sıradaki Akhisarspor ise önceki hafta ligden düşmeyi garantilemişti.

BİR KEZ DAHA BAŞARIR MI?

Son 2 sezonda küme düşmesi korkusu yaşayan ancak son haftalarda elde ettiği galibiyetler neticesinde lige tutunan Bursaspor, bir kez daha bunu başarmak için sahaya çıkacak. Yeşil beyazlıların ligde kalması için deplasmanda karşılaşacağı Evkur Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Göztepe’nin Ankaragücü’ne puan kaybetmesi gerekiyor. Bursaspor, Malatya deplasmanında berabere kalırsa, Göztepe’nin evinde yenilgisinde dahi ligden düşecek. Zira buna iki takımın da 35 puanı bulunacak ve genel averaja bakılacak. 

5 FARKLI MAĞLUP OLMASI GEREKİYOR

33’üncü hafta sonunda Göztepe eksi 6 averajıyla,eksi 10 averajlı Bursaspor’un önünde yer alıyor. Bursaspor’un beraberliğinde kümede kalmak için Göztepe’nin rakibine en az 5 farklı mağlubiyetini bekleyecek. Ateş hattında en avantajlı konuma sahip Göztepe’ye ise ligde kalması için galibiyet yetiyor. Sarı kırmızılılar rakibiyle berabere kalması halindeyse bu skora göre tek rakibi olacak Bursaspor’un Malatya deplasmanındaki puan kaybını bekleyecek. Göztepe, mağlup olduğu takdirde ise bu kez Bursaspor’un dışında BB Erzurumspor’un da puan kaybını da bekleyecek. 

KAYIPLARI BEKLEYECEK

Göztepe kaybeder, Bursaspor berabere kalır ve Erzurumspor puan kaybı yaşarsa Göztepe ile Bursaspor’un puanları 35’te eşitlenecek. İkili averajı da eşit olan bu iki kulüpten Göztepe, MKE Ankaragücü’ne en az 5 farklı mağlup olmadığı takdirde genel averaj üstünlüğü ile ligde kalacak. Erzurumspor’un ise ligde kalmak için deplasmanda karşılaşacağı Kayserispor’u mutlaka yenmesi ve Bursaspor ile Göztepe’nin puan kayıplarını beklemesi gerekiyor. 

3’LÜ AVERAJDA AVANTAJ ERZURUM’UN

Buna göre Erzurumspor, Kayserispor’u yener; Bursaspor ile Göztepe aynı anda kaybederse, Erzurum ekibi Göztepe ile puanları 35’e eşitleyecek. Bu durumda sezon içerisinde Göztepe’yi her iki maçta yenen Erzurum ekibi ikili averaj üstünlüğüyle ligde kalacak. Şayet Erzurumspor kazanır, Göztepe yenilir, Bursaspor ise berabere kalırsa bu kez 3 takımın da puanları 35’e eşitlenecek. Böyle bir durumda 3’lü averaja geçildiğinden burada rakiplerine üstünlük sağlayan Erzurumspor ligde tutunacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X