Karikatür oscarları için geri sayım başladı

Dünyanın dört bir yanından karikatüristlerin katıldığı bu yıl 34’üncüsü düzenlenen ‘Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın seçici kurulu, 2017 yılının kazananlarını belirlemek için 19 Haziran pazartesi günü Bodrum’da toplanacak. Jüri 40 ülkeden

Karikatür oscarları için geri sayım başladı

Dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce ‘dünyanın bir numaralı karikatür yarışması’ olarak nitelendirilen, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 34’üncüsüne, 63 ülkeden s641 sanatçı, 2 bin 220 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 40 ülkeden 187 sanatçının 261 karikatürü, seçici kurul tarafından değerlendirilecek. 

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yılki kazananlarının belirleneceği jüri toplantısı 19 Haziran Pazartesi günü saat 10.30’da Bodrum Işıl Club’da gerçekleştirilecek. Dünya çapında ün kazanmış, değerli karikatür ustaları ve sanatçıların jüriliğinde düzenlenen, yine bugüne kadar 137 ülkeden 7 bin 800’ü aşkın sanatçının 85 bin civarında eserinin gönderildiği yarışmanın seçici kurulunda bu yıl 9 jüri üyesi bulunuyor. Seçici kurul üyeleri arasında Ercan Akyol, Latif Demirci, Rudy Gheysens (Belçika), Piyale Madra, Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Tan Oral, Joel Pett (ABD), Cristina Sampaio (Portekiz) gibi isimler yer alıyor.

‘GÜÇLÜ KIZLAR GÜÇLÜ YARINLAR’ KATEGORİSİNDE ÖZEL ÖDÜL

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yaymayı hedeflediklerini belirterek “Dünyanın birçok ülkesinden yarışmaya katılan değerli karikatüristlerin eserleri ile yine dünyanın sorunlarına dikkat çekmeyi başarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her geçen gün katılımcı ve eser sayısının arttığı yarışmada eserlerin de kalitesinin artması ve dünyanın sorunlarına değinilmesi, yarışmamızın amacını ve hedefini en iyi şekilde ortaya koyuyor. Yarışmada ilk üçe giren karikatürlerin ödüllendirilmesinin yanı sıra kız çocuklarının eğitimi ve toplumda güçlendirilmesi konularına dikkat çekmek adına ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde bu sene de özel ödül verilecek” dedi.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8 bin dolar, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 5 bin dolar ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 3 bin 500 dolar ile ödüllendirilecek. Başarı ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500’er doların sahibi olacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları kasım ayında İstanbul’da düzenlenecek törenle takdim edilecek” dedi.

20 Haziran Salı günü Milta Marina A.Ş. Çarşısı’nda jüri üyelerinin çocuklarla karikatür çalışması yapacağı etkinlik kapsamında ödül kazanan karikatürler 21-27 Haziran 2017 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X