Karpuz çekirdeklerini atmayın! Faydalarını duyunca şaşıracaksınız

Karpuzun lezzeti tartışılmaz ancak karpuz çekirdeğinin faydalarını biliyor muydunuz? İşte karpuz çekirdeğinin faydaları…

Karpuz çekirdeklerini atmayın! Faydalarını duyunca şaşıracaksınız

Karpuz, yaz aylarının gözdesi ve en çok tüketilen meyvesi.

Karpuz, vücuttaki sıvı akışını dengeliyor ve cildin nemlenmesini sağlıyor.

Öte yandan çekirdeğinin de bir o kadar faydası var.

karpuz-cekirdeki-suyu-faydalari-600x320.jpg

Hastalıkları önleyici besinler

Karpuz çekirdeğinde magnezyum, demir, A,B ve C vitaminleri yer alıyor.

Bir de çekirdekler protein açısından zenginler. Çekirdekte triptofan, glutamik asit, lisin ve arginin yer alıyor. Arginin, tansiyonu dengeliyor ve koroner kalp hastalığını önlüyor.

Karpuz çekirdeğinde yer alan lifler sindirimi de düzenliyor. Midemiz ve bağırsaklarımız vücudumuzun hassas noktaları.

Çekirdekler bir de kolesterolü düşürüyor ve yüksek tansiyonu dengeliyor.

p-032.jpg

Çekirdekleri kullanma

Karpuz çekirdeği ne kadar faydalı olsa da çoğumuz çekirdeği direk yutmak istemiyoruz. Çekirdeği yutmadan da vücudumuza sokmak mümkün. Çekirdekleri önce kurutup sonra da blender ile toz haline getirebilirsiniz. Elde ettiğiniz tozu çay niyetine içebilirsiniz. Bu tozun antik çağlarda böbrek taşı düşürmek için kullanıldığı biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X