Kartla 74 milyar liralık ödeme

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerine göre, banka kartları ve kredi kartlarıyla temmuz ayında toplam 73,9 milyar TL’lik ödeme yapıldı.

Kartla 74 milyar liralık ödeme

Bu tutarın 65 milyar TL’si için kredi kartları, 8,9 milyar TL’si için de banka kartları kullanıldı. Banka kartıyla yapılan ödemelerde, önceki yılın aynı dönemine göre büyüme yüzde 40 olurken, kredi kartıyla ödemelerde ise bu oran yüzde 21 olarak gerçekleşti.

Toplam kartlı ödemeler ise son yıllardaki en yüksek büyümeyi göstererek geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 arttı.

14 MİLYARI İNTERNETTEN

İnternetten ödeme alışkanlığının her geçen gün artması kartlı ödeme istatistiklerine de yansırken, temmuzda toplam 13,8 milyar TL internetten kartlı ödeme yapıldığı görüldü.

Bu veriler, 2017 yılının eş dönemiyle kıyaslandığında internetten kartlı ödemelerde yüzde 35 artış gerçekleştiğine işaret etti.

Geçen yılın aynı döneminde toplam kartlı ödemelerin yüzde 16’sını oluşturan internetten kartlı ödemelerin bu yıl payını artırarak yüzde 18’e ulaştığı görüldü. İnternetten en çok ödeme 2,19 milyar TL ve yüzde 16 pay ile kamu/vergi için yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X