Kaşıkçı cinayeti için ikinci brifing

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Gina Haspel’in, kapalı oturumda bazı Temsilciler Meclisi üyelerine Cemal Kaçıkçı cinayetine ilişkin bilgi verdiği bildirildi.

Kaşıkçı cinayeti için ikinci brifing

ABD Temsilciler Meclisinde gerçekleşen Cumhuriyetçi ve Demokrat bazı Meclis üyelerinin katıldığı oturumda Haspel, Kaşıkçı cinayetine ilişkin teşkilatının elindeki bilgileri vekillerle paylaştı. Kapalı oturumun ardından sadece Demokrat bir Meclis üyesinin basın mensuplarına kısa bir açıklama yapması dikkati çekti.

‘İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN’

Yeni dönemde Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olması beklenen Demokrat Meclis üyesi Eliot Engel, yeni yılın başında Dış İlişkiler Komitesinin Kaşıkçı cinayeti kapsamında Suudi yönetiminin davranışlarını soruşturacağını belirtti. Görev dağılımının ardından bu yönde soruşturma başlatacaklarını vurgulayan Engel, ‘Soruşturma sonrasında inceldiği yerden kopsun.’ ifadesini kullandı.

‘KUSHNER’İ DE KAPSAYABİLİR’ 

Soruşturmanın, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ilişkisini de kapsayıp kapsamayacağı sorusuna cevap veren Engel, bunun seçenek dışı olmadığını kaydetti.

Haspel, geçen hafta Senatoda sınırlı sayıda senatörün katıldığı kapalı brifingde Kaşıkçı cinayeti hakkında bir brifing vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X