Katar 2022 için FIFA`nın kararı kış!

Katar`da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası`nın kış aylarında yapılması konusunda, çalışma grubu tarafından FIFA`ya teklif sunuldu.

Katar 2022 için FIFA`nın kararı kış!
İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA genel merkezinde düzenlenen toplantıda, 2018 ve 2022 Dünya Kupası maç takvimleri ele alındı.
 
Katar’da Haziran-Temmuz 2022’de yapılması gereken dünya kupası maçlarının, söz konusu dönemde havaların sıcak olması nedeniyle FIFA çalışma grubu tarafından, Ocak-Şubat 2022 ya da Kasım-Aralık 2022’de düzenlenmesi teklifi sunuldu.
 
Toplantıda konuşan FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, maçların nisan-mayıs aylarında oynanması ihtimaline ilişkin değerlendirmesinde, 2022 Ramazan ayının 2 Nisan’da başlayacağını ve bunun, oruç tutan futbolcuların hazırlık ve maçlarda gösterecekleri performans üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını ifade etti.
 
Valcke, yapılması planlanan bir sonraki toplantıda konuyla ilgili son kararı verebilmek için çalıştıklarını söyledi.
 
FIFA Başkanı Sepp Blatter, konuya ilişkin son yaptığı konuşmada, Katar’daki şampiyonanın yüksek hava sıcaklığı nedeniyle farklı bir tarihe alınabileceğini, en uygun zaman diliminin kasım-aralık arası olduğunu açıklamıştı.
 
Konuyla ilgili 2015 yılının ilk aylarında FIFA’da bir toplantı daha düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X