Kedili Tekke Kültür Merkezi Oluyor

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yeniden ayağa kaldırma adına en önemli projelerinden biri olan Tarihi Kedili Tekke’deki çalışmalar son aşamaya geldi.

Kedili Tekke Kültür Merkezi Oluyor

Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyıla ait yapı olan Kedili Tekke, Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile atıl vaziyetten kurtarılarak kültür merkezi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen ve 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve avlusu bulunan tarihi binadaki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. 

“DİĞER TARİHİ ÇALIŞMALARA ÖNCÜ OLDU”…

Kedili Tekke’deki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi binanın kısa bir süre sonra kültür merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti. Dündar, “Kedili Tekke, 16. yüzyıldan kalma tarihi bir eser. Bu binadaki rekonstrüksiyon çalışmaları artık bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız bu tarihi bina, kültür merkezi olarak hizmet verecek. Kedili Tekke’de yaptığımız çalışmalar, diğer tarihi yapıların da restorasyonuna öncü oldu. Osmangazi Belediyesi olarak tarihi kimliğimizi ortaya çıkarmaya katkı sağlayacak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X