Kelebekler genç kızlar için kanat çırpıyor

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün kadınlar ve genç kızlar için birlikte hayata geçirdiği “Kelebeğin Dünyası” projesi Yeşim çalışanlarının kızlarıyla Kızılay Öğrenci Yurdu’ndaki kızların katılımıyla başlıyor.

Kelebekler genç kızlar için kanat çırpıyor

Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketlerden biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün Yeşimli kadınların eğitim, sağlık ve kişisel gelişim konularında farkındalığını arttırmak amacıyla 2013 yılının Kasım ayından bu yana hayata geçirdiği “Kelebeğin Dünyası” projesinin üçüncü aşamasına Yeşim çalışanlarının 18-25 yaş arası kızları ve Kızılay Öğrenci Yurdu’ndaki kızlar da dahil oluyor.

Kelebeğin Dünyası Projesi’nin üçüncü aşamasında, bir yandan Yeşimli kadınlar ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndaki annelere yönelik eğitimler ve danışmanlıklar devam ederken diğer yandan da  genç kızlara yönelik “Güçlü kızlar, mutlu yarınlar için el ele” adıyla 8 aylık yeni bir eğitim programı daha yürütülecek. 

Geçen günlerde proje tanıtımı için Kızılay Öğrenci Yurdu’ndaki genç kızlara proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk olarak yurt müdürü Kıvanç Varol açılış konuşmasını yaparak, böyle bir projeye katılmanın genç kızlar için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. İkinci olarak söz alan Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü ve aynı zamanda Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Dilek Cesur ise proje ortakları ile ilgili bilgilerin yanı sıra Kelebeğin Dünyası projesinin bugüne kadar geçirdiği süreçle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Uludağ Soroptimist Kulübü İkinci Başkanı Filiz Yayla da genç kızlara yönelik “Güçlü kızlar, mutlu yarınlar için el ele” sloganı ile yapılacak proje ile ilgili bilgiler vererek, genç kızların sorularını yanıtladı. Konuşmaların ardından genç kızlara bir anket de yapılarak proje ile ilgili beklentileri de öğrenildi.

Sertifika programı kapsamında Uludağ Soroptimist Kulübü üyesi meslek sahibi kadınlar ve Yeşimli yöneticiler, Yeşim çalışanlarının kızlarına ve Kızılay Öğrenci Yurdu’nda kalan genç kızlara sağlık, hukuk, aile ve kişisel gelişim başlıkları altında çeşitli konularda eğitimler verecek. Bu eğitimler, kızlar arasından seçilecek pilot grupta kariyer koçluğu çalışmalarıyla da desteklenecek. Kızılay Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilecek eğitimlerle genç kızlar kişisel gelişimleri için önemli bir fırsatı da yakalamış olacaklar. Eğitimlerin ardından tüm katılımcılara katılım belgesi de verilecek programda dönem sonunda en çok eğitime katılan genç kızlar da ödüllendirilecek. Kızılay Öğrenci Yurdu’nda yapılacak olan bu eğitimler ayda bir veya iki defa gerçekleştirilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X