Kemalpaşa’da Konsept Park Hizmete Açıldı

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesinde içerisinde çocuk oyun alanı, fitness alanı, otopark ve koruluğun da yer aldığı konsept parkın yapımını tamamlayarak hizmete açtı. Çocukların ilk günden akın ettiği park, adeta bölgenin çehresini değiştirdi.

Kemalpaşa’da Konsept Park Hizmete Açıldı

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesinde içerisinde çocuk oyun alanı, fitness alanı, otopark ve koruluğun da yer aldığı konsept parkın yapımını tamamlayarak hizmete açtı. Çocukların ilk günden akın ettiği park, adeta bölgenin çehresini değiştirdi.

Hayata geçirdiği projelerle hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesinde konsept park olarak adlandırılan ve içerisinde; çocuk oyun alanı, fitness alanı, otopark ve koruluğun yer aldığı projenin yapımını tamamladı. Geçmişte sadece yeşil alan olarak kullanılırken, yapılan uygulama ile yeni bir yaşam alanına dönüşen çalışma, bölgenin çehresini değiştirdi. Park, hizmete girmesinin ardından çocukların akınına uğradı.

8223_111571899280.jpg

ŞEHRİMİZDE YAŞAYAN HER BİREYİ ÖNEMSİYORUZ

Yapılan konsept park, dün düzenlenen törenle hizmete alındı. Açılış törenine; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İkramlarla başlatan açılışta, Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bölgede bulunan mevcut alanda bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Taban, “Bugün Kemalpaşa Mahallemizin Sülün Sokağındayız. Geçmişte de burada bir dizi uygulamalar vardı. Ancak arkadaşlarımız bunları iyileştirebilmek adına adımlar attılar. Mahalle sakinlerimizden bizlere ulaşan bilgiler neticesinde arkadaşlarımız yerinde incelemeler yaptılar. Şehrimizde yaşayan her bireyi önemsiyoruz. Özellikle yavrularımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi, hanımefendileri, büyüklerimizi… Hepsini ayrı ayrı önemsiyoruz. Onlar adına şehrimizde ihtiyaç olan konuları da bir bir hayata geçirmek istiyoruz. Burada da çocuklarımız için etrafı çevrili şekilde güzel bir oyun alanı hazırlandı. Burada gördüğünüz gibi spor aletleri, konsept park dediğimiz; içerisinde araçlarımızı park edebileceğimiz alanlar, yeşil alanlarımız, ağaçlarımız… Arka bölümde de henüz devam eden çalışmalar var. Bu kapsamda koruluk alanımızda, orada dikili bulunan ağaçlar yetişip gölgesinde oturur hale gelene kadar etrafı çevrilerek korumaya alındı” dedi.

8223_91571899279.jpg

VAAT ETTİĞİMİZ TÜM KONULARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

İnsanı merkeze koyduklarını dile getiren Başkan Taban, “Yaratılanın en şereflisi olan insana hizmet etmekten biz de ekip olarak gurur duyuyoruz. Yapılan her hizmet devreye alındığında, biz de çocuklarımız gibi mutlu oluyoruz. Bu bizim için bir heyecan, yeni bir başlangıç gibi çalışma şevkimizi arttırıyor. İnanıyorum ki dönem sonuna geldiğimizde vaat etmiş olduğumuz tüm konuları hayata geçireceğimiz umut ediyorum. Beraberinde; belki hiç vaat etmesek de insan ihtiyacı olarak önümüze gelen her konuyu gündemimize alarak bunları da mutlaka yapmalıyız dediğimiz her ne varsa onları da dönem sonuna kadar hayata geçireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ OTOPARK

Başkan Taban, şehrimizin en önemli sorunlarından birinin de otopark olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Her sene 2-3 bin araç bu şehre dahil oluyor. Bunlar bizim en önemli ihtiyaçlarımızın başında gelenler. Onun için bu şehirde ne kadar fazla güvenli otoparklar oluşturabilirsek o kadar vatandaşımızın adına fayda olacağını düşünüyorum.”

8223_131571899281.jpg

VATANDAŞIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

“Burada güzel bir çalışmamız oldu. Yapılan uygulama toplamda 285 bin TL’ye mal oldu. Tabi burada aslında rakamdan ziyade, önemli olan hayata geçirilen uygulamanın karşılık bulması, kullanılması ve sonrasında da korunuyor olması. Bazen yaptığımız çalışmaların zarar gördüğünü, korunmadığını görüyoruz. Bu da bizleri üzüyor. Bu noktada başta bu mahalledeki vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kontrolü ve desteğine ihtiyacımız var. İnşallah sizler de en güzel şekilde burayı yaşatmaya bakın. Polisle ilgili konularda 155, belediyemizle ilgili konularda 153 hatlarına bilgi verirseniz kimsenin kamu malına zarar vermemesini sağlarız. Yapılan hizmetler mahallemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

8223_101571899280.jpg

HEPİMİZİN TEK AMACI, İNEGÖL’ÜN GELİŞMESİ

Kaymakam Şükrü Görücü ise yaptığı selamlama konuşmasında “Böyle güzel bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duydum. Bizlerle sizleri buluşturan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel bir eseri sizlerin hizmetine sunmaktan da ayrıca mutlu ve gururluyuz. Ama burada bunu yapmak önemli değil, korunması önemli. Öyle manzaralar görüyoruz ki, çok güzel hizmetler gelmiş ama biri tutmuş çizmiş, kırmış, yakmış… Buraya gelen hizmete sahip çıkmak da burada oturanların görevidir. Hepimizin tek amacı İnegöl’ün gelişmesi, kalkınması. Eğer İnegöl kalkınırsa, Bursa kalkınır. Bursa kalkınırsa Türkiye kalkınır. Bunu hep birlikte yapacağız. Bakın devletimiz bir operasyon gerçekleştirdi; Barış Pınarı Harekatı. Cumhuriyeti kurarken de aynı güçlerle mücadele ediyorduk, bugün de aynı güçlerle mücadele ediyoruz. Yanımızda olanlar o zaman da aynı devletlerdi, karşımızda olanlar da aynı devletler. Dolayısıyla biz bir olacağız, beraber olacağız ve hep birlikte güçlü olacağız. Biz beraber ve güçlü olursak zaten onlar dize gelir. Ben bu eserlerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte parkın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra yapılan çalışma gezilerek incelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X