Kenan Sofuoğlu ‘babalar’ için piste çıkacak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 18 Haziran Babalar Günü’nde İtalya’da çıkacağı yarışı kazanarak, galibiyetini başta 2011’de kaybettiği babası İrfan Sofuoğlu olmak üzere tüm babalara armağan etmek istiyor.

Kenan Sofuoğlu ‘babalar’ için piste çıkacak

Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 18 Haziran Babalar Günü’ne denk gelen sezonun 7. ayağındaki İtalya yarışını kazanarak, başarısını tüm babalara armağan etmek istiyor.

Sakatlığı nedeniyle sezonun ilk iki ayağında mücadele edemeyen, 3. etapta ise yarış dışı kalan ve diğer yarışlardan zaferle ayrılan Kawasaki Puccetti takımından Kenan Sofuoğlu, 18 Haziran Babalar Günü’nde İtalya’da çıkacağı yarışta, başta 2011’de kaybettiği babası İrfan Sofuoğlu olmak üzere tüm babalar için yarışacak.

“Umutlanmak için erken ama şampiyonluk imkansız değil”

Sezonun diğer 3 yarışını kazanarak genel klasmanda çok iyi puanlar topladığını ifade eden Kenan, sıralamada ikinciliğe yükseldiğini fakat şampiyonluğun zor olduğunu söyledi.

Şu anda şampiyonlukta gözü olan bir sporcu olmadığını işaret eden milli motosikletçi Kenan, şöyle devam etti:

“Önemli olan gittiğim yarışlarda yarışı kazanmak. Yarış sonlarında İstiklal Marşı’nı çaldırıp, Türk bayrağı ile tur atıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesini veriyorum. Üst üste aldığım zaferlerde şampiyonluk için bir ışık yandı fakat şampiyonluğa umutlanmak için erken ama şampiyonluk imkansız değil, motor sporlarında neyin ne olacağı belli olmaz. Ben çalışmalarıma ve antrenmanlarıma son sürat devam ediyorum.”

Kenan Sofuoğlu, İtalya yarışının ayrı bir önem taşıdığını ve o günün aynı zamanda Babalar Günü olduğunu hatırlattı.

2011 yılında kaybettiği babası İrfan Sofuoğlu’nun kendi üzerinde çok büyük önemi ve emeği olduğunu anlatan Sofuoğlu, hayatının her bölümünde babasından çok büyük destek gördüğünü ifade etti.

“Tüm babalara armağan ederim”

Kendisinin de bir baba olduğunu aktaran Kenan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Keşke babamın sağlığında bunu yaşayabilseydim. Her zaman babamın sözünde kalmış biriyim. Ben 27 yaşındayken babam vefat etti. Babam bana ‘Benim varlığım sana yeter.’ derdi. O sözü hep aklımda. Keşke var olsaydı da başımızda dursaydı. Aileden çok fazla kayıplarımız var ama babamın kaybı çok büyüktü. Rabbimden temennim ben de inşallah babam gibi kendi evladıma babalık yaparım. Şimdiden tüm babaların Babalar Günü’nü kutlarım.”

Gençlere anne ve babalarının kıymetlerin iyi bilmesi gerektiğini tavsiye eden Kenan Sofuoğlu, “Babam vefat ettikten sonra yarışlara gitmek çok zor oldu. Babamın ‘varlığım yeter’ sözünü o zaman daha iyi anladım. Önümüzdeki yarış günü özel bir gün. Rabbim inşallah bu pazar Babalar Günü’nde zafer nasip eder ve ben de onu tüm babalara armağan ederim.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X