Kenan Sofuoğlu çok iddialı

Yeni sezonda İtalyan San Carlo Puccetti Racing adına yarışacak milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2015’e “damga vurmak” istiyor. 

Kenan Sofuoğlu çok iddialı

Yeni sezon hazırlıklarını Sakarya’nın Akyazı ilçesinde adını taşıyan pistte sürdüren Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış döneminde antrenmanın çok zor olduğunu söyledi. 

 

Antrenmana başlamak için yaklaşık bir aydır güneşli havayı beklediklerini anlatan Sofuoğlu, “Havalar soğuduğu zaman asfalt açısından zor oluyor. Bu hafta güneşi görünce hemen yetiştirdiğim Toprak Razgatlıoğlu’nu çağırdım. 3-4 gündür çalışıyoruz. Aynı anda çekimler yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Sofuoğlu, videolarda Razgatlıoğlu ve kendisinin pistte yavaş kaldığı yerleri tartıştıklarını belirterek, antrenmanları da sosyal medyadan takipçileriyle paylaştıklarını, piste gelemeyen birçok insanın bu sayede kendilerini takip etme şansı bulduğunu kaydetti. 

Avrupa’da yapacakları testlerin ocakta başlayacağını hatırlatan Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türkiye’de yaptığımız çalışmaların son günleri bu günler. Önümüzdeki üç günde hava güzel gösteriyor. Üç gün daha çalışmaya devam edeceğiz ama bundan 1 ay önce Avrupa’da yaptığım 2015 testlerinde derecelerimiz çok güzeldi. Bir önceki yılın derecelerine bakarsak ‘pole pozisyonunda’ en iyi derecelerden daha hızlı dereceler çıkardık. Bu, 2015 sezonunun güzel geçeceğinin sinyalidir.”

– “Kendi başıma yaptığım antrenmanlar beni çok fazla yormuyor”

Öğrencisi Razgatlıoğlu’nun Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda yarışacağına işaret eden Sofuoğlu, antrenmanlarda seviyesini çok güzel gösterdiğini anlattı. 

“Benimle aynı dereceleri çıkarabildiğine göre Avrupa Şampiyonası’nda rahat şekilde şampiyon olacağına inanıyorum” diyen Sofuoğlu, “Hem benim hem de öğrencim açısından güzel geçiyor. Bu antrenmanlar bana da ona da faydalı çünkü kendi başıma yaptığım antrenmanlar beni çok fazla yormuyor” ifadesini kullandı.

Sofuoğlu, birileriyle aynı parkurda olmanın, kondisyon ve konsantrasyon açısından çok fayda sağladığına dikkati çekerek, bu antrenmanların faydasını sezon başladığında göreceklerini dile getirdi.

– “2015, bizim sezonumuz olacak”

Geçen sezonu çok sıkıntılı geçirdiğini belirten Sofuoğlu, şunları kaydetti:

“Sezon sonunda takım iflas edip yarışlardan ayrılınca apar topar başka takıma geçtim. O takımla sezonu bitirdik ama tabii ki sezon içinde kullandığım malzemeler, eski takımdan kalanlardı. 2015 yılında her şey sıfırdan başlıyor. Yeni motosiklet, parça, ekipman, motor, teknisyen ve insanlarla çalışacağım. Yaptığım testler çok iyi geçti. İnanıyorum ki 2015 sezonunda hak ettiğimiz yerde olacağız çünkü 2014’te yaşadığım sıkıntılar inanın beni motivasyon açısından çökertti.”

Sofuoğlu, testlerde eski günlerde yakaladığı derecelerden daha iyi dereceler çıkarmasının kendisine büyük moral olduğu bilgisini vererek, “Hem Türkiye’de yaptığım antrenman hem de Avrupa’da yaptığım testler çok iyi gidiyor. İnşallah 2015, bizim sezonumuz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X