Kendisine tecavüz eden kişiyi öldürmüştü! Yeniden müebbet kararı…

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden yargılanan Nevin Yıldırım, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Kendisine tecavüz eden kişiyi öldürmüştü! Yeniden müebbet kararı…

Yalvaç 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmaya sanık Yıldırım, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada sanık avukatları ile bazı kadın dayanışma dernekleri de hazır bulundu. 

Sanık Yıldırım, önceki savunmalarına ekleyecek bir şey olmadığını, avukat beyanlarına katıldığını söyledi. 

Savcı, mütalaasında sanığın suçu kesin şekilde işlediğini belirterek, tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Sanık avukatları, savcının mütalaasına itiraz ederek, müvekkillerinin cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa müebbet hapis cezası verdi.

Olay

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider’i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştu. Olay günü Gider’den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım’da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Yıldırım, 25 Ocak 2015’te yargılandığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, “olayı gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği” gerekçesiyle bozmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X