Kent konseyi 135 akülü aracı engellilere teslim etti

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen ‘Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor’ projesi kapsamında bugüne kadar toplam 135 akülü araç ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldı.

Kent konseyi 135 akülü aracı engellilere teslim etti

BKK Engelliler Meclisi, 100 adet akülü sandalye hedefiyle başlattığı ‘Plastik Kapaklar Engelli Aracına Dönüşüyor’ projesi devam ediyor. Daha evvel dağıtılan 115 akülü sandalyenin ardından 20 araç daha ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi. BKK ofislerinde düzenlenen törene, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, belediye yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kent konseyi gönüllüleri ve engelli yakınları katıldı.

BKK Semih Pala, beraberce işler yapabilmek ve insanların birbirine destek olmasını sağlamak için proje başlattıklarını hatırlattı. Bünyelerinde bulunan 4 meclis arasında Engelliler Meclisi’nin çok aktif olduğunu söyleyen Pala, tüm meclislerin, 30 çalışma grubunun ve katılımcıların yılda 1500 etkinlik yaptığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi haline geldiklerini ifade eden Pala, “BKK Engelliler Meclisi organizasyonuyla, SOMER ve Emniyetli Geri Dönüşüm firmasının katkılarıyla engelli kardeşlerimize akülü araç temini noktasında Türkiye’de tek yasal projeyi yürütüyoruz. Belediyenin şube müdürleri ve ilgili yöneticilerden oluşan kurul, tespit edilen kriterlere uygun ihtiyaç sahiplerine araçları teslim ediyor. İlk etapta belirlenen 100 akülü araç hedefini aştık. Şuana kadar plastik kapakla alınan 101 akülü araç ve 14 tane bağışlanan aracı engellilere teslim ettik. Şimdi de 20 adet akülü sandalyeyi veriyoruz. Böylelikle toplam 135 akülü aracı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olduk” dedi.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerin gizlice birçok engelliye akülü sandalye bağışladığını anlatan Pala, BKK’nin ise insanlar arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla hayırlı işi açıktan yaptığına dikkat çekti. Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’de eşi emsali olmayan işler yaptığını söyleyen Pala, kent konseyinin proje geliştirip sistem ürettiğini kaydetti. Pala, Yeşim Tekstil çalışanlarına ve Ümmet Coşkun’a da projeye verdikleri katkılardan ötürü teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çok sayıda sosyal proje yürüttüğünü kaydetti. Engellilere daha çabuk ulaşabilmek, sıkıntılarını öğrenmek ve çözüm üretebilmek için Engelliler Şube Müdürlüğü’nü kurulduklarını aktaran Çakmaklı, “Yaptığımız yardımları sadece biz ve karşı taraf biliyor. Herhangi bir şekilde dışarıya yansıtmıyoruz. Kent Konseyi’nin yaptığı çalışma ise örnek teşkil etmesi için yansıtılması gerekiyor. BKK Başkanı Semih Pala’ya ve katılımcılarına yaptığı örnek çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Engelliler tahsis ettiğimiz iki adet otobüste bilgisayar kursu veriyoruz. Verilen sertifikalarla iş bulma imkanı oluyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 20 akülü sandalye yeni sahiplerine teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X