Kent Müzesi ile ilgili kamulaştırma sürüyor

Gemlik Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan birinci oturumu yapıldı. Meclis toplantısı yoğun gündem ile gerçekleştirildi. 

Kent Müzesi ile ilgili kamulaştırma sürüyor

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediyesi çalışanlarına öğle yemeği verilmesi ile ilgili CHP Grubu’nun teklifi, Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne havale edildi. CHP’li Fatih Buluk, Mezarlık Bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi, Eşref Dinçer ve Osmaniye Mahallelerinde çıkan lahitlerin nerede olduğunu sorarak, bu lahitlerin yapılacak olan Kent Müzesi’nde sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne yedi emin olarak zimmetlenen lahitler ile ilgili yasal prosedürün aşılmasını beklediklerini anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Müzesi konusunda da kamulaştırmaların devam ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ile ilgili bir soruya da Kapalı Pazar Yeri’nin kapılarının sürgülü kapı olarak değişeceğini, denetimlerin artırılacağını anlattı. Yürüyen merdivenlere de zarar verildiğini ifade eden Yılmaz, bu konudaki sorunların bir an önce çözüleceğini ifade etti.

Önergeler kısmında Gemlik Belediyesi’nin Giresunlular Derneği’ne arsa tahsisi yaparak, mahalle konağı yapılması görüşü oylandı. Hemşeri derneklerine yönelik çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’te bulunan her yörenin vatandaşlarının kültürünü yaşatması gerektiğini ifade ederek, hemşeri derneklerinin sosyal barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe büyük katkı sunduğunu söyledi.

Yılmaz, “Her mahalleye sosyal tesis ve mahalle konağı yapıyoruz. Her yaştan insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bayanlar için etkinlik merkezleri oluyor. Ayrıca taziye programları ve çeşitli kültürel aktiviteler de yapılıyor. Diğer hemşeri derneklerimize de bu tür desteği sürdüreceğiz” derken, önerge oy birliğiyle kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X