Kent planlaması sağlıklı yapılmıyor

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (MSGSÜ) Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Nilüfer’de atölye çalışması yürütüyor.

Kent planlaması sağlıklı yapılmıyor

Öğrenciler, dönem boyunca Nilüfer’in 2 bin yıllık tarihe sahip Gümüştepe Mahallesi’nde (Misi) demografik, sosyal, ekonomik ve tarihsel analizler yaparak, planlama teknikleri öğrenecek ve proje geliştirecekler.

Teknik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı da bulacak olan öğrenciler, MSGSÜ Kentsel Tasarım Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Gülşen Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Müge Özkan Özbek ile Araştırma Görevlisi Ahmet Can Alpan ile birlikte, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Ziyarette, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da yer aldı.

Nilüfer ‘Barış Meclisi’ndeki buluşmada Başkan Mustafa Bozbey, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Misi’nin 2 bin yıllık tarihe tanıklık eden bir alan olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak uzun yıllardır orada çevresel nitelikleri de göz önünde bulundurarak sağlıklaştırma çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Türkiye’de kent planlamasının sağlıklı bir şekilde yürümediğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, kentler planlanırken bütüncül planlamanın dışında, parçacıl planlama yapıldığını ifade etti. Bu çalışmanın doğru olmadığını kaydeden Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Kentler, bu yüzden bu hale geldi. Gönlümüzden geçen, bütüncül planlama, parçacıl uygulama. Bunu yaptığımız taktirde kentleri geleceğe taşıyabiliriz.

Şehir planlamasının, planlama ilkeleriyle sürdürülebilir ölçekte devam ettiği sürece, kentler yaşanabilir hale gelir diye düşünüyorum. Burada yapacağınız çalışma, bize önemli fikirler de oluşturacaktır.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X