Kent Ressamı Boyacı’dan yeni sergi

Eserleriyle Bursa’nın tanıtımına önemli katkıda bulunan Kent Ressamı Ömer Faruk Boyacı, ikinci kişisel resim sergisi ile yeniden sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kent Ressamı Boyacı’dan yeni sergi

Eserleriyle kadim şehir Bursa’nın tanıtımına önemli katkıda bulunan şehirlerin sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkaran mimari yapılarına teknik çizimlerinin ışığında yeni bir bakış açısı kazandıran Kent Ressamı Ömer Faruk Boyacı, ikinci kişisel resim sergisi ile yeniden sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bursa sokaklarını süsleyen resimleriyle kentin tanıtımına katlı koyan genç sanatçı, bu kez Bursa’nın tarihi ilçelerini tuvaline yansıttı. Bursa’nın tarihi mekânlarının gece ve gündüz olmak üzere iki büyük kış manzarasını da resmeden Boyacı,  yeni eserlerini 14 Ekim Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi Ressam Şefik Bursalı ve Sami Güner Sanat Galerileri’nde Bursalıların beğenisine sunacak.  Bursa ve ilçelerinden farklı kompozisyonların yer aldığı 100’den fazla eserini görücüye çıkarmaya hazırlanan genç ressam, Cumalıkızık, İznik, Mudanya, Gölyazı, İnkaya ve Muradiye Külliyesi’ni tuvaline yansıttığı çalışmalarını da ilk kez sergileyecek.  Ünlü Ressam Cemal Toy’un asistanlığını yapan Klee, Mondrian, Van Gogh gibi kübist sanatçılarından etkilenen ve sanat rotasını tarihi yapıların rölöveleri ve restorasyon çalışmalarını kullanarak oluşturduğu kendine özgü tasarımlara şekillendiren Ömer Faruk Boyacı’nın resim sergisi, 19 Ekim’e kadar izlenime açık kalacak.

Ömer Faruk Boyacı

1991 yılında Bursa’da doğan ve 2008’de Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olana dek burada yaşayan Boyacı; akademik eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi – Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde tamamladı. Halen, ürün tasarımı ve tasarım danışmanlığı hizmetleri veren Boyacı; resim çalışmalarına da Bursa’daki atölyesinde devam etmekte ve çeşitli karma sergilere katılmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X