Kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunları TBMM’de

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer’deki kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

Kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunları TBMM’de

 31 Ekim 2017’de çıkan imar yönetmeliğinden önce yıkılan, ruhsat alamayan, bu nedenle inşaat yapamayan çok sayıda mağdur vatandaşın sorunlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Aydın, Nilüfer’de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden plan notlarını ve riskli bina raporunu alarak, yıkılmış ancak yapı ruhsatı hakkını elde edememiş 118 site bulunduğunu söyledi. 

26 BİN KİŞİ SOKAKTA

Sorunun çok ciddi olduğunu vurgulayan Aydın, “Ortalama bir hesap yapıldığında bu durumdan etkilenen her sitede ortalama 70 daire, her dairede ortalama 3,2 kişi olmak üzere toplamda 8 bin 260 daire ve 26 bin 432 kişi bulunuyor. 31 Ekim İmar Yasası’na göre bu sitelere hesaplanan donatı alanlarını almak koşulu ile 0.50 emsal hakkı tanınarak ruhsat veriliyor.

Bu nedenle de hak kaybına sebep oluyor ve müteahhitler tarafından terkediliyor. Sonuçta sadece Nilüfer’de evleri yıkılmış 26 bin 432 kişi sokakta kalıyor” dedi. Aydın, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti: “31 Ekim 2017 tarihinde çıkan İmar Yasası’ndan olumsuz etkilenerek mağdur olan vatandaşların durumu için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bir kereye mahsus düzenleme yapılabilir mi? Bu konuda başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerle birlikte çözüm önerisi hazırlamayı planlıyor musunuz?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X