Kentsel dönüşümde uzlaşmaya doğru

Kestel Belediyesi ve  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde Kestel de hayata geçirilecek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında hak sahipleri ile yürütülmekte olan görüşmelerde sona yaklaşıldı.

Kentsel dönüşümde uzlaşmaya doğru

OSMAN GÜNEŞ

 

Vani Mehmet Mahallesi’nde 72 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm  projesi kapsamında  TOKİ yetkilileri ve hak sahipleri arasında sürdürülen görüşmelerde hak sahiplerinin yüzde 90’lık bir kısmına ulaşılarak karşılıklı değerlendirmelerde yapılırken, gerek şehir dışında gerekse de yurt dışında olan hak sahipleri ile olan çalışmalara devam ediliyor.

DAİRE ARASINDA FARK OLACAK

Hak sahibi vatandaşlarımızla veya mirasçıları ile yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yener Acar,  proje konusunda kararını veren vatandaşların gelerek muvafakatnamelerini imzalamaya devam ettiğini belirtti.

Başkan Acar, “Hak sahibi vatandaşlarımız daireleri ile ilgili gerekli çalışma tamamlanıp netleştiğinde, şerefiye payı alacaklar mı, verecekler mi o da netleşmiş olacak.

Mutlaka köşe başı bir daire ile arada kalan bir daire arasında fark olacaktır. Kimin şerefiye payı alacağı veya kimin ne kadar şerefiye payı vereceği ile ilgili her hangi bir konu netleşmemişken böyle bir konuda kafaları karıştırmaya çalışmak sadece Kestel’e ve hak sahiplerine zarar vermek anlamı taşır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X