Kentsel dönüşüme mahalle ayarı

Kentsel dönüşüm hem inşaat sektörüne hareketlilik kazandırıyor, hem de insanların yeni ve güvenli binalarda yaşamasını sağlıyor.

Kentsel dönüşüme mahalle ayarı

Bu yönüyle de toplumun her kesiminden destek görüyor. Ancak uygulamada zaman zaman sorunlar da yaşanıyor. Ve sorunlar bazen yerel yönetimlerin bazen de Ankara’nın müdahalesiyle aşılmaya çalışılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklamaları aktararak, kentsel dönüşümde Ankara’nın yeni yaklaşımı hakkında bilgiler veriyor.

 

Kentsel dönüşüme Ankara ayarı: Mahalle bazlı, yerinde dönüşüm!
 

Toplantının ev sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ydı… İlçe belediye başkanları ve teknik başkan yardımcıları da salondaki katılımcılardı.

Salonda…

Bursa’dan Osmangazi Belediyle Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik dikkati çektiler.

Gerçi… 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuştuğu kürsünün arkasında Kentsel Tasarım Semineri yazıyordu, ama toplantının asıl amacı Bakanlık tarafından hazırlanan Kentsel Tasarım Rehberi’nin ilçe belediye başkanlarına tanıtılmasıydı.

Çünkü…

Kentsel dönüşüm planlama ve projelerindeki uygulama farklılıklarını gidermek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma yapılmıştı.

Zaten…

Bakan Özhaseki de tam anlamıyla kentsel dönüşüme ayar çeken kritik bir konuşma yaptı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X